Με άνοιγμα νέου τζαμιού στα κατεχόμενα «γιόρτασαν» την «επέτειο» από την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί…!!

Κοινοποίηση:
kapali-maras-ta-47-yil-sonra-ilk-cuma-namazi-1627044912

Σαν σήμερα πέρυσι δάκρυσε η Χριστιανοσύνη… Τι κι αν τις προάλλες η UNESCO καταδίκασε απερίφραστα την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, οι εικόνες των μουσουλμανικών προσευχών, του Αλι Ερμπας με την σπάθα του κατακτητή και οι βεβηλώσεις του ιστορικού ναού χαράχτηκαν στην μνήμη και κυρίως στην ψυχή του κάθε Χριστιανού.

Για το νέο καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς και τα προβλήματά του τα γράψαμε και προ ημερών με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την σχετική απόφαση του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου.

Το καρακιτσαριό Ερντογάν και των κολαούζων του δεν έχει σταματήσει βέβαια

Αλλά σε μια συμβολική κίνηση, μια μέρα πριν την “μαύρη επέτειο” από την πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά εδώ και αιώνες, είχαμε κάτι ανάλογα στα κατεχόμενα της Κύπρου όπου είχαμε την πρώτη προσευχή της Παρασκευής στο Bilal Ağa Masjid, το οποίο άνοιξε για μουσουλμανική λατρεία μετά από 47 χρόνια στην πόλη-”φάντασμα” του Μαρά μετά και το σόου Ερντογάν!

Μετά το άνοιγμα του Τζαμιού Bilal Ağa και διάθεση για μουσουλμανική λατρεία μετά από 47 χρόνια στις 20 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν χθες συγκεκριμένα οι προσευχές της Παρασκευής για πρώτη φορά.

Παρόντες ο Πρόεδρος του ψευδοκράτους Ersin Tatar, ο πρέσβης της Τουρκίας στη Λευκωσία Ali Murat Başçeri, ο δήμαρχος της Αμμοχώστου Mailsmail Arter, στρατιωτικό προσωπικό και πολίτες οι οποίοι παρακολούθησαν την προσευχή της Παρασκευής στο Τζαμί Bilal Ağa. Ο δε Τατάρ τόνισε ότι δόθηκαν πολύ σημαντικά μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο “για το μέλλον του τουρκοκυπριακού λαού και τον αγώνα τους για ύπαρξη σε αυτήν τη γη”.

“Σήμερα, την τέταρτη ημέρα των εορτασμών, με το άνοιγμα του Covered Maraş, πραγματοποιήσαμε την προσευχή της Παρασκευής στο Masjid Bilal Ağa, το οποίο αποτελεί ξεχωριστή ειρήνη και ομορφιά. Επειδή πρόκειται για ένα τζαμί που χρησιμοποιήθηκε από το Ίδρυμα Bilal Ağa , δηλαδή τους προγόνους μας πριν από πολλά χρόνια. Είναι η πρώτη φορά τώρα. Μετά από πολλά χρόνια, κάναμε προσευχές την Παρασκευή εδώ σε αυτή τη σημαντική ημέρα. Βιώνω την ειρήνη και την ομορφιά της εκτέλεσης αυτής της προσευχής μαζί σας την τέταρτη ημέρα του Eid -Adha. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην αποκατάσταση αυτού του τζαμιού. ” είπε ο Τατάρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: