Μετά τον έκπτωτο άγγελο στον Πειραιά, έφεραν αυτό στην Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
aggelos_ekptwtos-1024x571

Δείτε…


Το έργο “Meteoron” υποδέχθηκε σήμερα το πρωί η Θεσσαλονίκη από τον ίδιο καλλιτέχνη, ο οποίος είχε δημιουργήσει τον έκπτωτο άγγελο (βλ ΦΩΤΟ πάνω), ο οποίος είχε προκαλέσει οργή στο Παλαιό Φάληρο του Πειραιά.

Η τοποθέτηση του έγινε στον χώρο πρασίνου απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του καλλιτέχνη, του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και στελεχών της διοίκησης του δήμου.
Η γλυπτική σύνθεση αποτελείται από 12 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας. Οι μορφές αναπτύσσονται και περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακόρυφου άξονα, σαν να γκρεμοτσακίζονται προς τα κάτω.

Αναφερόμενος για τον συμβολισμό του έργου ο καλλιτέχνης τόνισε ότι ο καθένας έχει έναν δικό του κώδικα ζωής και είναι εκείνος, ο οποίος καθορίζει την οπτική προσέγγιση του έργου. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια στιγμή της ζωής που εκεί μέσα υφίστανται, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συνεργασία», συμπλήρωσε.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, «η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα καινούργιο τοπόσημο και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ».

Δείτε:

 

 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Χτύπησε πάλι ό “καλλιτέχνης”τού Μπαφομέτ καί τής παρακμής πού μετέβαλε τήν εικαστική τέχνη σέ σατανισμό.Στήν χώρα τού Πραξιτέλη,τού Φειδία καί τού Σκόπα δέν ταιριάζουν τά κακόγουστα εβραιοσατανικά κατασκευάσματα.
    Γιάννης Λάκων

    1. Πες τα ρε φίλε!!! Αλλά άντε να εξηγήσεις σε μερικούς για Μπαφομετ κλπ… Θα νομίζουν ότι μιλάς για “καλλιτέχνη”!!! Αν ήξεραν μόνο ΤΙ δέχονται να έχουν ανάμεσά τους…πάνω στα κεφάλια τους… Για αυτό πάμε κυριολεκτικά “κατά δι@ολου”…(ούτε να το πω δε θέλω!!!)

  2. Και πληρώθηκε ο εν λόγω καλλιτέχνης για αυτό το εκτρωμα;;; Μπορεί να είχε πάρει LSD κι είχε βυθιστεί στην ψυχασθενικη ψυχεδέλεια του όταν το συνέθετε στο διεστραμμένο άδειο από τον πολύ μπάφο κρανίο του.

  3. Αντε ρε πεταξτε το απο κει αυτο το εκτρωμα, γελοιοι!!!!!!!

  4. γελοιότητα !!!!!!! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ………

  5. ….ηλιθιοτητες με πνευμα ασιατικο….για να φοβουνται τα μικρα παιδια μια ζωη……ρε τους πανηλιθιους.

  6. είναι και κακόγουστο…αντι να βάλουν κάποιο δέντρο η λουλούδια,βάλανε αυτό?????

  7. μία μαλακία κα μισή. κάποιοι τη λένε τέχνη . ότι του φανεί του λολοστεφανή

  8. Πολλούς el diablo έχει γεμίσει εκεί πέρα.

  9. Πληρώνετε ο άλλος γι αυτές τις μαλακίες?

  10. Όπου πιστεύει ο καθένας
    Γεμίσαμε σατανιστες

  11. Ειχαμε έναν μπεκρή τώρα έχουμε και μια τραβεστο, μορι ξεφονιμενα δημαρχία βάλτο στιν αυλι του σπιτιού σου, αλλά λίγο μετράει κατο θα το δεις

Comments are closed.