Μεσσηνία: Λύθηκε το μυστήριο για τους πυροβολισμούς που ακούγονταν επί 10 λεπτά τη νύχτα!

Κοινοποίηση:
1

Αγριογούρουνα δείχνουν τα ευρήματα της Αστυνομίας ότι κυνηγούσαν παράνομα άγνωστοι το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο νεκροταφείο του Αγίου Φλώρου…

Στο 100 έγινε τηλεφώνημα από την περιοχή για πυροβολισμούς, ενώ ανάλογο τηλεφώνημα δέχτηκε και η εφημερίδα «Ελευθερία». Κάτοικοι του χωριού είπαν ότι ακούστηκαν πολλαπλές ριπές πυροβολισμών (διάρκειας 10 λεπτών), που τους ανησύχησαν έντονα.

Ερευνώντας την περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν κάλυκες (άδεια φυσίγγια) από κυνηγετικά όπλα και όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε κυνήγι αγριογούρουνων.
Βέβαια νύχτα απαγορεύεται από το νόμο κάθε κυνηγετική δραστηριότητα, επιβεβαιώνει σε επικοινωνία μας ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας. Παρόλα αυτά όπως λέει μιλώντας στο elefthariaonline.gr, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Δημήτρης Μαλαπάνης, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Φλώρου, που είναι γνωστός κυνηγότοπος, όσο και σε όλο το νομό δεν είναι σπάνιο να κυνηγούν παράνομα αγριογούρουνα και τη νύχτα.

Αλλωστε, φέτος, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού τους, αλλά και επειδή έχουν κατέβει πολύ χαμηλά αναζητώντας νερό και προκαλώντας ζημιές ακόμη και μέσα στα χωριά, από το πρωί της Κυριακής οπότε και ξεκίνησε το νόμιμο κυνήγι αγριογούρουνου, κάθε κυνηγετική ομάδα μπορεί να σκοτώνει απροσδιόριστο αριθμό.

Ωστόσο, το κυνήγι τους επιτρέπεται συγκεκριμένες μέρες (Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη), ενώ κάθε κυνηγετική δραστηριότητα απαγορεύεται μισή ώρα πριν την ανατολή του ήλιου και μισή ώρα μετά τη δύση του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: