Μελέτη: Οι γυναίκες με αυτό το χαρακτηριστικό έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή

Κοινοποίηση:
f2a521625229dae92884541b8d224b5a_xl

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Sexual Medicine, διαπιστώθηκε πως τo 43% των γυναικών υποφέρει από σεξουαλικές δυσλειτουργίες (χαμηλή λίμπιντο, σπάνιοι οργασμοί, επώδυνη συνουσία).

Και ενώ αρκετοί μπορεί να αποδίδουν αυτή την κατάσταση σε ιατρικούς παράγοντες (φαρμακευτικές αγωγές, μέθοδοι αντισύλληψης κ.λ.π), υπάρχουν ενδείξεις που αποδίδουν τη γυναικεία σεξουαλική δυσλειτουργία στην προσωπικότητά του ατόμου.

Για τον λόγο αυτό οι ερευνητές εστίασαν στις γυναίκες που, εκείνη την περίοδο, βρίσκονταν υπό κάποια αγωγή για να απαλλαγούν από τις δυσκολίες τους στο σεξ.

Τους δόθηκαν τεστ προσωπικότητας για να δουν με ποια χαρακτηριστικά (όπως η εξωστρέφεια, η ευγένεια, η ευσυνειδησία, η συναισθηματική σταθερότητα και η δεκτικότητα σε νέες εμπειρίες) ταυτίζονται περισσότερο.

Στη συνέχεια ρωτήθηκαν για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις, για παράδειγμα πόσο γρήγορα αποδέχονταν μία κατάσταση ή πόσο συχνά έμεναν πάνω από ένα πρόβλημα χωρίς να βρίσκουν λύση και απλώς διαιώνισαν το άγχος τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα αυξάνει ή μειώνει το στρες που νιώθουμε.

Η στάση ζωής επηρεάζει τη σεξουαλική απόλαυση

Βάσει των απαντήσεων των γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνες που ήταν λιγότερο εξωστρεφείς, άρα πιθανότατα είχαν και μια πιο αρνητική αντιμετώπιση απέναντι στη ζωή, είχαν και χειρότερες σεξουαλικές λειτουργίες.

Η έρευνα διεπίστωσε επίσης, ότι οι γυναίκες που είναι πιο εξωστρεφείς, καθώς και εκείνες που είναι πιο ανοιχτές σε νέες εμπειρίες τείνουν να λειτουργούν καλύτερα σεξουαλικά, σε αντίθεση με τις γυναίκες που ήταν εσωστρεφείς ή όχι τόσο ανοιχτές σε διαφορετικές εμπειρίες. Το ίδιο ίσχυε και για τις γυναίκες που είχαν την τάση να αντιμετωπίζουν αρνητικά τη ζωή ή να αυτοτιμωρούνται.

Με λίγα λόγια, η απόλαυση στη σεξουαλική σας ζωή μπορεί να εξαρτάται από το πόσο θετικά αντιμετωπίζεται τη ζωή εν γένει, διαπίστωση που υποστηρίζουν κι άλλες έρευνες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε το 2016 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο εξωστρεφείς άνθρωποι έχουν πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή από τους πιο κλειστούς χαρακτήρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: