Μεγαλοπρεπής φιέστα για την ορκωμοσία του Ερντογάν

Κοινοποίηση:
690_c52bb762-1ef5-444b-9b8e-2819e17f85e3

Σε μία μεγάλη φιέστα θα εξελιχθεί η ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα της Δευτέρας

Ο πρώτος Τούρκος Πρόεδρος με όλες τις υπερεξουσίες στα χέρια του θα ορκιστεί ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης και ακολούθως, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, θα πραγματοποιηθεί μία εορταστική φαντασμαγορική εκδήλωση με 3.000 προσκεκλημένους, οι οποίοι θα ευχηθούν στον Ερντογάν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο, με την συμμετοχή και αρχηγών κρατών, ενώ το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται και η ανακοίνωση της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύτηκε σήμερα το πρώτο διάταγμα με το οποίο περνούν οι εξουσίες του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο, όπως προβλέπει το νέο προεδρικό σύστημα. Ωστόσο, το διάταγμα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την ορκωμοσία του Ταγίπ Ερντογάν.
«Σιγά-σιγά θα ’ρθει κι η θανατική ποινή»

«Θα γίνει κι αυτό. Σιγά-σιγά», απάντησε ο Τούρκος Πρόεδρος σε μία γυναίκα που του ζήτησε να προωθήσει το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την κατοικία του στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και συνομίλησε στο δρόμο με γυναίκα, η οποία του έθεσε τόσο το θέμα της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των ζώων όσο και την επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Σιγά-σιγά. Άλλωστε τα δικαιώματα των ζώων είναι στην ημερήσια διάταξη, η θανατική ποινή έχει περισσότερες δυσκολίες ασφαλώς. Χρειάζεται συνταγματική αλλαγή», σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: