Μεγάλη γκάφα στη Βρετανία: Αγόρασαν αναξιόπιστα τεστ και ζητούν τα λεφτά τους πίσω

Κοινοποίηση:
9ddd6a2ff872a154723a66073844a30d_XL

Συνέβη και αυτό! Η Βρετανία επιδιώκει να πάρει πίσω τα χρήματά της, αφού αγόρασε μια σειρά τεστ αντισωμάτων για τη νόσο COVID-19 προκειμένου να τα δοκιμάσει, όμως, απλά ανακάλυψε ότι κανένα από τα προϊόντα δεν λειτουργούσε αξιόπιστα.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, η Βρετανία επιδιώκει να πάρει πίσω τα χρήματά της, αφού αγόρασε μια σειρά τεστ αντισωμάτων για τη νόσο COVID-19 προκειμένου να τα δοκιμάσει. Όμως, στη συνέχεια ανακάλυψε ότι κανένα από τα προϊόντα δεν λειτουργούσε αξιόπιστα. Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από Βρετανό αξιωματούχο των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι η Βρετανία ήθελε να αγοράσει 17,5 εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων, όμως κανένα από τα τεστ δεν αποδείχθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Η Κάθι Χολ, διευθύντρια στρατηγικής για τις δοκιμές COVID-19 του υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι η Βρετανία έπρεπε να αγοράσει κάποια από αυτά τα τεστ προκειμένου να εξακριβώσει εάν λειτουργούν.Ερωτηθείσα εάν τα τεστ αγοράστηκαν σε προσωρινή βάση, η Χολ είπε στους βουλευτές: «Παραγγείλαμε τα τεστ στη βάση του ελάχιστου αριθμού που χρειαζόμασταν για να πάρουμε δείγματα προκειμένου να μπορέσουμε να τα εξετάσουμε».

«Τώρα, εργαζόμαστε με τις εταιρείες για να ακυρώσουμε τις παραγγελίες και να μας επιστραφούν τα χρήματά μας, όπου είναι δυνατό» συμπλήρωσε.

Είναι πραγματικά τραγελαφικό για μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο σύστημα υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: