Μεγάλη ανατροπή με τον παίκτη που αρνήθηκε επτά φορές την Αλβανία για την Ελλάδα

Κοινοποίηση:
1023258

Είχε γίνει άθελά του το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων όσον αφορά το ποδόσφαιρο της Αλβανίας. Οι συνεχείς αρνήσεις του να λάβει μέρος στην εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, τον είχαν μετατρέψει σε «κόκκινο πανί» για τα ΜΜΕ σε Τίρανα και Πρίστινα. Όμως, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς τα φέρνει η ζωή…

Ο λόγος για τον Ενέα Μιχάι, τον παίκτη του Παναιτωλικού, που βρίσκεται στις κλήσεις του Κριστιάν Πανούτσι για τους αγώνες της Nations League με Ισραήλ στις 7 Σεπτεμβρίου και με Σκωτία στις 10 του μήνα. Ο νεαρός στόπερ, που είναι γεννημένος στη Ρόδο, ήθελε να φορέσει τα γαλανόλευκα, όμως φαίνεται πως η πληρότητα της Ελλάδας στη θέση και η επιμονή των Αλβανών, τον έπεισαν να αλλάξει άποψη.

Ταυτόχρονα, αρχίζουν να τα γυρίζουν και κάποια από τα ΜΜΕ σε Αλβανία και Κόσοβο, που είχαν βγάλει… χολή για τον Μιχάι, για τις συνεχείς του αρνήσεις να φορέσει τα κόκκινα-μαύρα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο παίκτης δεν δείχνει μετανιωμένος ούτε για τη στάση του, ούτε πριν, ούτε και τώρα. Μάλιστα, δηλώνει και τώρα περισσότερο Έλληνας…

«Επέλεξα να φορέσω τη φανέλα της εθνικής Αλβανίας λόγω του Κριστιάν Πανούτσι. Ο τρόπος που με προσέγγισε και μάλιστα αρκετές φορές, με έπεισε για μια τέτοια απόφαση. Βασικός λόγος ήταν ο προπονητής», ανέφερε στην αλβανική ιστοσελίδα Telesport ο Μιχάι.

Για το τι άλλαξε αναφορικά με την επιλογή του, είπε: «δεν μπορώ να αλλάξω τα πράγματα. Γεννήθηκα στην Ελλάδα και φυσικά νιώθω πιο πολύ Έλληνας. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου γεννήθηκαν στην Αλβανία, οπότε είναι η χώρα καταγωγής μου. Είμαι και Έλληνας και Αλβανός. Είτε αντιπροσωπεύω την Ελλάδα, είτε την Αλβανία, το πιο σημαντικό είναι να δώσω το καλύτερο δυνατό στο γήπεδο».

Όσο για το εάν επηρεάστηκε η απόφασή του από το γεγονός ότι δεν είχε κληθεί στην εθνική Ελλάδα, σημείωσε: «Επηρεάστηκα από τον τρόπο που η Αλβανία ήθελε να με εντάξει στην ομάδα της. Είχα απορρίψει άλλες επτά κλήσεις για να φορέσω τα κόκκινα-μαύρα. Δεν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν κλήθηκα από την Ελλάδα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: