Μεγάλη Βρετανία: Αψηφούν τα μέτρα και πάνε για ηλιοθεραπεία -Ανησυχούν οι αρχές

Κοινοποίηση:
bretania-ilotherapeia-astynomikos

Τα μέτρα περιορισμού λόγω κορoνοϊού φαίνεται πως αψηφούν στη Βρετανία και οι πολίτες βγαίνουν έξω για… ηλιοθεραπεία.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, covidiots (αποκαλούνται από τον βρετανικό Τύπο όσοι αψηφούν τα μέτρα, σπάνε τις καραντίνες και κάνουν του κεφαλιού τους παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών), το Σαββατοκύριακο βγήκαν για ηλιοθεραπεία, windsurfing και μπάρμπεκιου, καθώς ο καιρός ήταν ιδιαίτερα καλός.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού, ερωτηθείς για τα μέτρα τόνισε ότι μπορούν να κοπούν πρόστιμα σε όσους κάνουν ηλιοθεραπεία. «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πηγαίνουν σε πάρκα ή παραλίες για ηλιοθεραπεία. Αυτό είναι αντίθετο με τους κανόνες μας για την ουσιαστική μετακίνηση», τονίζει.

Βρετανοί πιάστηκαν να κάνουν ηλιοθεραπεία και μπάρμπεκιου

Αστυνομικός με ένα μεγάφωνο ζητούσε από όσους κάνουν ηλιοθεραπεία να αφήσουν φύγουν από πάρκο στο νότιο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο, ενώ ένας αξιωματικός στο της Μπράιτον έσβησε ένα μπάρμπεκιου. Σύμφωνα με την Daily Mail, η πρόκληση για τις βρετανικές αρχές είναι μεγάλη καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου στη χώρα.

Οπως φαίνεται αρκετοί Βρετανοί αψηφούν τα μέτρα περιορισμού, που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού. Τη Δευτέρα, οι νεκροί στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 439, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 5.373.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: