Μαχλάς: «Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50 για την Εθνική»

Κοινοποίηση:
Νίκος Μαχλάς

Η Εθνική βρίσκεται στην Τιφλίδα για να δώσει το παιχνίδι της δεκαετίας, αφού θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία (26/03, 19:00) και με νίκη θα κάνει δικό της το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024, επιστρέφοντας σε μεγάλο τουρνουά μετά το Μουντιάλ του 2014. Για τη σπουδαία αναμέτρηση μίλησε στη γεωργιανή ιστοσελίδα, «europop.pe», ο άλλοτε σπουδαίος Έλληνας επιθετικός, Νίκος Μαχλάς, ο οποίος ανέφερε πως οι παίκτες του Πογέτ έκαναν ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο ματς κόντρα στο Καζακστάν, ενώ για τον προσεχή αγώνα με τη Γεωργία τα άφησε όλα ανοιχτά, δίνοντας 50/50 πιθανότητες. «Ο αγώνας κόντρα στο Καζακστάν ήταν ίσως ο καλύτερος. Ο ημιτελικός είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός τελικός. Το κόστος του λάθους είναι πολύ υψηλό. Ο λόγος για ένα τέτοιο σκορ είναι η καλή εμφάνιση της ομάδας μας. Ήμασταν πολύ επιθετικοί από την αρχή, πετύχαμε γρήγορα δύο γκολ και μετά περιορίσαμε τους χώρους του αντιπάλου. Ήταν πραγματικά ένα από τα καλύτερα ματς, αν όχι το καλύτερο», είπε αρχικά και συνέχισε μιλώντας για τους Τζον Φαν’τ Σχιπ και Γκουστάβο Πογέτ. «Ο Γκουστάβο Πογέτ συνέχισε τον δρόμο του Φαν’τ Σιπ. Όλα ξεκίνησαν από την Ολλανδία.

Βρήκε νέους παίκτες, καθιέρωσε ένα νέο στυλ παιχνιδιού. Η Εθνική Ελλάδας άρχισε να παίζει με στυλ παρόμοιο με αυτό της εθνικής Ολλανδίας, με έμφαση στον έλεγχο της μπάλας. Αφού ο Πογέτ έγινε επικεφαλής της ομάδας μας, η στρατηγική δεν άλλαξε, ο Ουρουγουανός απλώς αύξησε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των παικτών στις δικές τους δυνάμεις. Τώρα παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε ματς. Ο Πογέτ λειτουργεί πολύ καλά. Είναι ένα πολύ δυνατό κίνητρο. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι προπονητές των εθνικών ομάδων έχουν περιορισμένο χρόνο για να δουλέψουν με παίκτες. Σε αυτό το διάστημα, μεταξύ άλλων, πρέπει να παρακινήσουν τους παίκτες .
Σήμερα η Εθνική Ελλάδας είναι σαν οικογένεια. Το έργο του Πογέτ αντικατοπτρίζεται επίσης στα αποτελέσματα, τα οποία βελτιώθηκαν κατά την περίοδο της Ουρουγουάης», συνεχίζοντας για τον σχηματισμό του Πογέτ ενόψει του ματς με τη Γεωργία: «Αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο προπονητής. Όπως λένε στην Ελλάδα, δεν αλλάζει ούτε η σύνθεση της νικήτριας ομάδας ούτε το σχέδιο παιχνιδιού, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ο Πογέτ θα εξετάσει πλήρως αυτή τη διατριβή. Αλλάζει σχεδόν πάντα τη σύνθεση και επιλέγει το σχέδιο παιχνιδιού ανάλογα με τον αντίπαλο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κόντρα στην εθνική ομάδα του Καζακστάν η ομάδα έπαιξε με τέσσερις αμυντικούς και η γραμμή άμυνας δεν έκανε λάθη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: