«Ματιές» προς ΝΒΑ για γκαρντ από τον Πιτίνο, στο βάθος και ψηλός!

Κοινοποίηση:
6_3_0

Μετά την ήττα του στο ΣΕΦ, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να «φουλάρει» ακόμη περισσότερο για την ενίσχυσή του και έβαλε την περίπτωση του Σον Κιλπάτρικ σε πρώτο πλάνο.

Ο 29χρονος γκαρντ αποτέλεσε τον εκλεκτό του Ρικ Πιτίνο, οι πρωταθλητές Ελλάδας πλησίασαν στα οικονομικά του «θέλω», αλλά ο παίκτης επέλεξε να περιμένει το ΝΒΑ και τις προτάσεις που ενδέχεται να προκύψουν από εκεί.

Κάθε μέρα που περνάει, λοιπόν, μπορεί να είναι καθοριστική, αφού οι εξελίξεις στην αγορά του «μαγικού κόσμου» μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πράσινη επιλογή, αλλά και την κίνηση που περιμένει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη μπορούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υπογράψουν παίκτες με two-way συμβόλαια και μέχρι τις 20/1 να αποφασίσουν αν τα two-way θα γίνουν εγγυημένα συμβόλαια ή αν οι παίκτες θα «κοπούν» από τα ρόστερ τους.

Επομένως, καταλαβαίνει κανείς πως οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες συνολικά για την ευρωπαϊκή αγορά και τις ομάδες που ψάχνουν «δυνατές» κινήσεις, ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Βέβαια, στο τριφύλλι δεν υπάρχει χρόνος, αφού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ακολουθούν κρισιμότατες αναμετρήσεις για την Ευρωλίγκα με Μπάγερν Μονάχου (εντός, 9/1), Μπαρτσελόνα (εκτός, 11/1) και Ζαλγκίρις (εκτός, 18/1).

Όμως, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει μια επιλογή ασφαλείας, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπεύει να δώσει αρκετά χρήματα. Όλα δείχνουν πως οι πράσινοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν το δεύτερο μεγαλύτερο μηνιάτικο στο ρόστερ τους, μετά από εκείνο του Νικ Καλάθη, στον παίκτη που θα πάρουν σύντομα.

Πέραν του κοντού, οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν και για ψηλό, χωρίς να έχουν τον ίδιο βαθμό βιασύνης. Αν υπήρχε κάτι διαθέσιμο και αξιόπιστο στην αγορά, θα είχαν ήδη κινηθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αυτή την ώρα.

Έτσι, ο Πιτίνο έχει «ανάψει» το πράσινο φως για γκαρντ και λίγο αργότερα θα αποφασίσει για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Μέχρι τότε ο Παπαγιάννης θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ είναι σαφές από τη μέχρι τώρα εικόνα πως δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τον Ίαν Βουγιούκα.

filathlos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: