Μαροκινός λαθρομετανάστης επιτέθηκε τρείς φορές σε παιδιά πέντε ως επτά ετών: Φρίκη στην τοπική κοινότητα

Κοινοποίηση:
maxairi-new-photo

Μαροκινός λαθρομετανάστης συνελήφθη για σεξουαλική κακοποίηση τριών παιδιών ηλικίας πέντε έως επτά ετών στο ισπανικό νησί Λανζαρότε, όπως επιβεβαίωσε την Παρασκευή η τοπική αστυνομία.

Οι επιθέσεις χρονολογούνται από ένα περιστατικό στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο 30χρονος ύποπτος φέρεται να πλησίασε τα ανήλικα στο δρόμο και να τα φίλησε στο στόμα, ενώ τους έπιασε από το λαιμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του ισπανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου La Gaceta.

Ο πατέρας δύο εκ των θυμάτων δήλωσε στην αστυνομία ότι οι γιοι του έπαιζαν με έναν φίλο τους όταν τους πλησίασε ο άνδρας.

Οι αρχές έσπευσαν στη σκηνή μόλις έλαβαν την καταγγελία για να εντοπίσουν τον ύποπτο, αλλά αυτός είχε διαφύγει από το σημείο.

Ωστόσο, ένα από τα παιδιά την επόμενη ημέρα εντόπισε τον άνδρα που φορούσε τα ίδια ρούχα με την προηγούμενη ημέρα, με αποτέλεσμα ο πατέρας να καλέσει την αστυνομία και να κρατήσει τον άνδρα μέχρι να φτάσουν οι αρχές και να τον συλλάβουν.

Ο πρόεδρος των νησιών κατηγόρησε τη Μαδρίτη και τις Βρυξέλλες για την ανεπαρκή ανταπόκρισή τους στην “ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης” που αντιμετωπίζει το ισπανικό αρχιπέλαγος

Αργότερα στο αστυνομικό τμήμα αποδείχθηκε ότι ο Μαροκινός είχε φτάσει στο νησί παράνομα και δεν είχε δικαίωμα διαμονής στην Ισπανία. Στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και τέθηκε υπό κράτηση.

Το Λανζαρότε, όπως και τα άλλα Κανάρια Νησιά, έχει γίνει hotspot για τους παράνομους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η αυστηρότερη ασφάλεια των χερσαίων συνόρων έχει οδηγήσει σε εισροή αμφίβιων αποβιβάσεων στην παραλία του ισπανικού αρχιπελάγους.

Τον Οκτώβριο, τα νησιά κατέγραψαν πάνω από το ένα τρίτο του συνόλου των παράνομων αφίξεων για ολόκληρο το έτος, καθώς 8.500 άνθρωποι έφτασαν στις ισπανικές ακτές από την αφρικανική ηπειρωτική χώρα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα.

Η Συνομοσπονδία της ισπανικής αστυνομίας δήλωσε τότε ότι είχε ανησυχίες για τη δημόσια ασφάλεια λόγω του ανεπαρκούς αριθμού περιπολικών, καθώς όλο το προσωπικό της εκτρεπόταν για να βοηθήσει τους νεοαφιχθέντες.

Τα Κανάρια νησιά έχουν πλέον δεχθεί αριθμό ρεκόρ παράνομων μεταναστών σε ένα μόνο έτος, ξεπερνώντας το 2006, όταν είχαν καταγραφεί σχεδόν 32.000 νέες αφίξεις.

Ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων κ. Φερνάντο Κλαβίο δήλωσε ότι οι αριθμοί “προσδιορίζουν την ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν οι Κανάριες Νήσοι”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: