Μαρκόπουλος: «Λίγο αιματάκι να τρέξει από τον όποιο μπαχαλάκια αμέσως τα ΜΜΕ λένε «πω πω το παιδί» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
11

Όπως είπε ο βουλευτής μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 με αφορμή τη συζήτηση για τις επεμβάσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια «όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πω πω το παιδί».

Αντιδρώντας στη δήλωση ο παρουσιαστής της εκπομπής τόνισε «καθόλου αιματάκι να μην τρέξει από κανέναν».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει εκχώρηση της κρατικής βίας με συνταγματικό τρόπο στην αστυνομία, κανένας δεν είπε ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη, όχι όμως με την παρέμβαση του κάθε αστυνομικού πάμε και για ΕΔΕ. Γιατί τελικά έχουμε φοβίσει τον Έλληνα αστυνομικό».

Να θυμίσω ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου υπήρξε ακραία έκφραση κατά αστυνομικών» συνέχισε, ενώ σχολιάζοντας παρέμβαση συνομιλητή για την περίπτωση Κορκονέα ανέφερε «βεβαίως κανένας δεν θέλει Κορκονέα όμως και κάποτε θα πρέπει τα Εξάρχεια και κάποιοι μπαχαλάκηδες που καμία σχέση δεν έχουν ούτε με το αναρχικό κίνημα να καταλάβουν πως τα Εξάρχεια δεν είναι προτεκτοράτο τους».

Προηγήθηκε τοποθέτηση του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων Δ. Πάκου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην περιοχή.

«Το πρόβλημά μας είναι να περάσει ένα περιπολικό από την πλατεία Εξαρχείων χωρίς να το κάψουν» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Όταν ένας αστυνομικός δέχεται δεκάδες μολότοφ θα αντιδράσει με τα μέσα που του έχει δώσει η πολιτεία, τα δακρυγόνα» είχε αναφέρει ο κ. Πάκος.

Όλγα Γεροβασιλη: Να καταδικάσει την τοποθέτηση ο πρωθυπουργός

Αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Μαρκόπουλου, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης και γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ζήτηση τη δημόσια καταδίκη του, ενώ απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του» αναφέρει χαρακτηριστικά και ζητά από τον κ. Τασούλα «να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υπερασπίσει το κύρος του Κοινοβουλευτισμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: