Μαριούπολη: Θα γίνει επιχείρηση διαφυγής των Ελλήνων από την επικίνδυνη ζώνη

Κοινοποίηση:
μαριουπολη-ρωσια-ουκρανια-εκρηξεις

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών σε απευθείας σύνδεση με το Προξενείο της Μαριούπολης.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων και με την κλιμάκωση της ρωσικής εισβολής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας αποφασίστηκε αύριο τις πρώτες πρωινές να πραγματοποιηθεί η εκκένωση του Γενικού Προξενείου και όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν.

Μιλάμε για Έλληνες πολίτες και ομογενείς, κατόχους Ελληνικού διαβατηρίου ή ταυτότητας, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με όσους έχουν διπλή υπηκοότητα και ελληνική και ουκρανική.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια δαιδαλώδης επιχείρηση επικοινωνίας προκειμένου να ειδοποιηθούν όσοι επιθυμούν ν’ αναχωρήσουν.


Αυτοί θα πρέπει να συγκεντρωθούν με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους στο προξενείο, το οποίο να σημειώσουμε ότι έχει μεταφερθεί στα γραφεία του ΟΑΣΕ και να σχηματίσουν κονβόι με κατεύθυνση τα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία.

Η διαδρομή θα σχεδιαστεί την τελευταία στιγμή, με βάση την κατάσταση που θα επικρατεί εκείνη την ώρα.

Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος, ο οποίος έχει σταλεί εκεί από το Υπουργείο Εξωτερικών για να συνδράμει το έργο του Προξένου κ. Ανδρουλάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: