Μακόλεϊ Κάλκιν: Από το «Μόνος στο Σπίτι» και την απόλυτη δόξα, στις εξαρτήσεις -Η πολυτάραχη ζωή του

Κοινοποίηση:
macaulay-culkin

Έχουν περάσει 31 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Μόνος στο σπίτι», τότε ο μικρός Κέβιν Μακάλιστερ, κατά κόσμον Μακόλεϊ Κάλκιν, ένα παιδί–θαύμα του Χόλιγουντ, κέρδισε τις καρδιές των θεατών.

Από εκεί και πέρα, για μερικά χρόνια ο μικρός Μακόλεϊ είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα, έβγαλε μια αμύθητη περιουσία, έχασε όμως, όπως ο ίδιος έχει πει, την παιδική του ηλικία. «Πρέπει να μεγαλώσω», είχε εξομολογηθεί σε μια συνέντευξή του στην New York το 2006, «Ή μάλλον, να μικρύνω. Νομίζω ότι μάλλον αυτό θα ήταν πιο κατάλληλο».

Κι είχε δίκιο, αφού μέσα σε έξι χρόνια γύρισε 14 ταινίες, έλειπε συνέχεια από το σπίτι του, παράτησε το σχολείο και γενικώς ζούσε μια μη φυσιολογική ζωή για ένα παιδί, που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Μάλιστα για τον ρόλο στην ταινία «Το Κορίτσι μου» έλαβε αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό-ρεκόρ για έναν ανήλικο ηθοποιό, μόλις 11 ετών.

Έτσι, μόλις έφτασε 14 χρόνων κι ενώ ήδη θεωρούταν το σημαντικότερο παιδί-ηθοποιός μετά τη Σίρλεϊ Τεμπλ, αποφάσισε κόντρα στις επιθυμίες της οικογένειάς του, που τον έβλεπε ως πηγή εισοδήματος, να εγκαταλείψει την υποκριτική.

Παιδί ενός ηθοποιού, του Κρίστοφερ Κάλκιν, που πάλευε χρόνια με τον εθισμό του στο αλκοόλ, ο Μακόλεϊ γεννήθηκε στις  26 Αυγούστου του 1980 στη Νέα Υόρκη, και από μικρός ήρθε σε επαφή με τον κόσμο του θεάματος. Οι γονείς του δεν ήταν παντρεμένοι, όμως συζούσαν για χρόνια. Ο πατέρας του, με τον οποίο ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις, τον μύησε στην υποκριτική, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στην Αμερικανική Ακαδημία μπαλέτου. Από τεσσάρων χρόνων, και χωρίς ο ίδιος να το έχει επιλέξει, βρέθηκε σε casting, μέχρι που στα δέκα του κέρδισε τον ρόλο του Κέβιν.

Την περίοδο που γυρνούσε το «Μόνος στο σπίτι», γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον με τον οποίο έγιναν καλοί φίλοι. Συνήθιζε μάλιστα να τον επισκέπτεται στο σπίτι του, ενώ αργότερα έγινε και νονός των δυο παιδιών του. Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες περί παιδεραστίας σχετικά με τον τραγουδιστή, ο Κάλκιν δημόσια τον υπερασπίστηκε, χαρακτηρίζοντας «γελοία όλα αυτά τα κουτσομπολιά». Τότε ισχυρίστηκε ότι τίποτα περίεργο δεν συνέβαινε στην περίφημη Νeverland, την έπαυλη του Τζάκσον που έμοιαζε με ένα τεράστιο λούνα παρκ, και πως ο ίδιος πότε δεν είχε κινδυνεύσει.

Το 1995 οι γονείς του αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους και το θέμα της κηδεμονίας του, αλλά και της διαχείρισης της τεράστιας περιουσίας του έγινε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης. Η υπόθεση κράτησε δύο χρόνια, μέχρις ότου ο Μακόλει ενημέρωσε τους γονείς του ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το πόδι του σε σετ, αν δεν λήξει η μεταξύ τους κόντρα. Τελικά την κηδεμονία του κέρδισε η μητέρα του κι ο Μακόλει απομακρύνθηκε από τον κακοποιητικό πατέρα του, με τον οποίο για χρόνια δεν μιλούσαν. Τα ξαναβρήκαν πολύ αργότερα, όταν ο Κρίστοφερ αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το 2000 έκανε το μεγάλο του comeback στον κινηματογράφο, ως εικοσάχρονος πλέον φέρελπις ηθοποιός. Οι ταινίες του δεν είχαν εισπρακτική επιτυχία, όμως όλοι εκθείαζαν το ταλέντο του. Στα 24 του συνελήφθη με μια ποσότητα μαριχουάνας και άλλων ουσιών, χωρίς συνταγογράφηση, πήρε αναβολή ενός έτους, καθώς ήταν η  πρώτη του σύλληψη, και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 4.000 δολαρίων. Στην ακρόαση στο δικαστήριο για πλημμελήματα για παραβάσεις για ναρκωτικά, δήλωσε αθώος στη δίκη (15 Οκτωβρίου 2004 με 9 Ιουνίου 2005), ενώ αργότερα άλλαξε την κατάθεση του σε ένοχος. Καταδικάστηκε τελικά σε τριετή φυλάκιση με έναν χρόνο αναστολή και 540 δολάρια σε δικαστικά έξοδα.

Στη συνέχεια, αφού ήδη είχε στο ενεργητικό του έναν αποτυχημένο γάμο με την ηθοποιό  Ρέιτσελ Μάινερ, έκανε και έναν ταραχώδη δεσμό με την Μίλα Κούνις που έληξε άδοξα, οπότε κύλησε στα ναρκωτικά για μεγάλο διάστημα.

Ο χωρισμός του με την Κούνις και τα δημοσιεύματα που έφταναν στα αυτιά του για τους νέους της συντρόφους τον πλήγωναν, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Το 2011, εμφανιζόταν συχνά υπό την επήρεια ουσιών, αδυνατισμένος και καταβεβλημένος, και πολλοί έλεγαν πως είχε βρεθεί στα πρόθυρα του θανάτου. Μάλιστα μια φορά τα tabloids  ανακοίνωσαν πως είχε πεθάνει, πράγμα που διέψευσε ο ίδιος με μια φωτογραφία, όπου εμφανιζόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Εκείνη την περίοδο είχε μια μουσική μπάντα, την «The Pizza Underground», με την οποία έκανε περιοδείες, ενώ παράλληλα εργάζονταν και ως Dj. Εμπνευσμένος από το διάσημο βίντεο το  Άντι Γουόρχολ, από το «Σκηνές από τη Αμερική», όπου τρώει ένα μπέργκερ, ο Κάλκιν σκάρωνε σατιρικούς στίχους, βασισμένος σε γνωστά κομμάτια, με αφορμή μια πίτσα, κάνοντας την πλάκα του.

Τα δύσκολα όμως, όπως όλα δείχνουν, είναι πια πίσω του. Έχοντας πλέον απεξαρτηθεί, είναι έτοιμος να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney+  ετοιμάζεται ένα ολοκαίνουριο sequel του «Μόνος στο Σπίτι» με τον Κάλκιν να ερμηνεύει τον ρόλο του ενήλικα πλέον Κέβιν. Παράλληλα, και στην προσωπική του ζωή διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους του, αφού με τη σύντροφό του και επίσης ηθοποιό Μπρέντα Σονγκ απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα αγόρι που πήρε το όνομα της αδερφής του Κάλκιν, Ντακότα, η οποία πέθανε από ναρκωτικά. Ο ίδιος έχει ακόμα έναν αδερφό, τον Κίραν, ο οποίος επίσης ασχολείται με την υποκριτική.

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε στα γυρίσματα μιας ταινίας στην Ταϊλάνδη, γενικώς αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και προτιμάει να περνάει χρόνο στο σπίτι, με τα κατοικίδια τους και το μωρό τους. Με χιούμορ, δε, δηλώνουν ότι προσπαθούν πολύ να γίνουν καλοί γονείς, ενώ ο Κάλκιν στα 41 του, ώριμος και κατασταλαγμένος, είναι έτοιμος για ένα νέο κεφάλαιο και στα επαγγελματικά του. Ήδη τον Νοέμβριο εμφανίστηκε στην επίδειξη του οίκου Gucci, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παιδί Θαύμα(και Αντιστασιακο απο Κούνια), ειναι ΜΟΝΟ ο Κούλης!!!

  2. Αδυναμία έχει σε Εβραίες, Ουκρανές και Ταυλανδέζες ο τύπος . Η Εβραία παρ ολίγον να τον στείλει…

Comments are closed.