Μίλησε ο Αρχηγός! «Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση υφαλοκρηπίδας»

Κοινοποίηση:
GEN_PESONTES1-750x375

Στην ενίσχυση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος, Νικόλαο Τσούνης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Όπως είπε ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού το επόμενο διάστημα θα αποκτηθούν Μη Επανδρωμένα Αεροοχήματα (UAV), τα οποία θα μπορούν να απονηώνονται από τα πλοία του Στόλου.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό η ΓΔΑΕΕ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκεται σε προχωρημένες συζήτηση για την ενοικίαση 3 UAV από το Ισραήλ ενώ εξετάστηκε αντίστοιχη προσφορά από τις ΗΠΑ.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα, ο Αρχηγός ΓΕΝ ανέφερε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα υπερασπιστούν την εθνική ακεραιότητα και τα δικαιώματα της Ελλάδας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στην Ανατολική Μεσόγειο ήδη υπάρχουν δύο ελληνικά πλοία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, μια φρεγάτα και μια πυραυλάκατος που περιπολούν από το Λίβανο μέχρι και την Κύπρο.

Η ενημέρωση του αρχηγού ΓΕΝ έγινε με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Προστάτη των Ναυτικών , Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: