Μία «βόμβα» μέσα στο σπίτι: Παγίδα θανάτου τα ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ για 11 Βρετανούς μέσα στο 2023 – Έκκληση για λήψη μέτρων [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΣΔΩΣΔΩΔΩΣ

Έντεκα νεκρούς και δεκάδες ακόμη τραυματίες μετρά  η Βρετανία από πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ πέρυσι με συνέπεια η κυβέρνηση να δέχεται πλέον έντονες πιέσεις για δράση σχετικά με την πώληση επικίνδυνων προϊόντων.

Οι πυρκαγιές από ηλεκτρικά ποδήλατα μπορεί να είναι ιδιαίτερα θανατηφόρες αφού μπορούν γρήγορα να αναφλεγούν σχηματίζοντας μια βολίδα φωτιάς, καθώς και λόγω του ότι συνήθως αφήνονται να φορτιστούν κατά τη διάρκεια του ύπνου σε διαδρόμους και εισόδους, κόπτοντας έτσι τη μοναδική έξοδο. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χαρακτηρίζουν τα e-bikes «μη εξουδετερωμένες βόμβες».

Ο αριθμός των θανάτων μέσα στο 2023 (11) θεωρείται ως ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ από πυρκαγιές πυροδοτούμενες από ηλεκτρικά ποδήλατα στη Βρετανία.

Βουλευτές και καταναλωτικές οργανώσεις κάνουν πλέον έκκληση για πιστοποιήσεις ασφαλείας από ανεξάρτητους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια είναι αρκούντως ασφαλή, προτού διατεθούν στο εμπόριο. Διαδικασία που μέχρι στιγμής τηρείται για άλλα προϊόντα υψηλού κινδύνου, όπως τα πυροτεχνήματα.

Το κακό συνέβη όταν ο σύντροφός της Πάτρικ αποφάσισε να φορτίσει το ποδήλατο στην κρεβατοκάμαρα και όχι στην κουζίνα, ώστε να μπορούν να το παρακολουθούν «για να είναι σίγουροι».

Τρία λεπτά μετά εξερράγη η μπαταρία με αποτέλεσμα ο Πάτρικ να τραυματιστεί σοβαρά και η γυναίκα να υποστεί καθολικά εγκαύματα.

Η φλεγόμενη μπαταρία μπλόκαρε την πόρτα και ο μόνος τρόπος διαφυγής του ζευγαριού ήταν να πηδήξει από το παράθυρο του δεύτερου ορόφου.

Ο Πάτρικ επέζησε, αν και χρειάστηκε πολύμηνη νοσοκομειακή περίθαλψη, η Ρεμπέκα πέθανε από τα φρικτά τραύματα που υπέστη κατά την πτώση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: