Μήνυμα αισιοδοξίας… Οι πελαργοί δεν ξέχασαν το σεισμόπληκτο Μεσοχώρι

Κοινοποίηση:
πελαργοι

Είναι ένα μήνυμα γεμάτο ελπίδα. Μπορεί το Μεσοχώρι να δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον «Εγκέλαδο» όμως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Όπως η έλευση των πελαργών στις κολώνες του χωριού. Τα ιδιαίτερα αυτά πτηνά έφτασαν και φέτος υπενθυμίζοντας σε όλους πως η ζωή συνεχίζεται και κάποια μέρα θα επιστρέψουν στην ωραία παλιά καθημερινότητά τους. Χωρίς περιορισμούς και μεγάλα προβλήματα.

Οι πελαργοί είναι συνηθισμένη εικόνα για την περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικά χρόνια τα παιδιά από το νηπιαγωγείο της περιοχής είχαν φροντίσει ένα τέτοιο πτηνό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πελαργός, ο Σπύρος (όπως τον ονόμασαν τα παιδιά), έπεσε στην αυλή του σχολείου από τη φωλιά του, μετά από τραυματισμό στα σύρματα για το ρεύμα. Όλο το χωριό τον φρόντιζε για ένα μήνα μέχρι την ήμερα του Αγιασμού.  Ωστόσο δεν μπόρεσε να ξαναπετάξει. Θέλοντας να τον βοηθήσουν να  ανοίξει τα φτερά του, κάλεσαν εκπρόσωπο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, που τον έστειλε στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Ο πελαργός Σπύρος βρήκε εκεί τη φροντίδα που του άξιζε κι τα παιδιά ξεκίνησαν να μαθαίνουν για τα πουλιά στα πλαίσια ενός προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Φτερουγίσματα».

Η γωνιά των πουλιών του νηπιαγωγείου εμπλουτίστηκε με αφίσες της Ελληνικής ορνιθολογικής Εταιρίας, καταλόγους με τα πουλιά της Ελλάδας και άλλο ενημερωτικό υλικό για τα πουλιά. Η περιοχή έχει αγάπη για τα πουλιά.

πελαργοι1 πελαργοι2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: