Μέχρι και η “πολύχρωμη” Παγώνη ρεζιλεύει το αφήγημα των “αρίστων”: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους»

Κοινοποίηση:
παγωνη

Αναμφισβήτητα η υπόθεση της πανδημίας που μας απασχόλησε τα τελευταία δυόμισι έτη, χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο τρόμου, για να περάσουν κυβερνητικά μέτρα που κατέστησαν ως «κανονικότητα» τον απολυταρχισμό. Πλέον, η εργαλειοποίηση της πανδημίας έκανε την «δουλειά» της και τώρα αφήνεται στην «άκρη», για να χρησιμοποιηθούν νέα αφηγήματα που στοχεύουν στη χειραγώγηση των λαών.

Έτσι, «ειδικοί» που πρωτοστάτησαν στην καλλιέργεια κλίματος τρόμου, προχωρούν σε αλλαγή πλεύσης για να σώσουν το επικοινωνιακό τους προφίλ και να πάρουν αποστάσεις από τις πολιτικές αυταρχισμού που οι ίδιοι σιγόνταραν για δύο χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας περίπτωσης, είναι η Ματίνα Παγώνη που πλέον διαφοροποιείται από την ισχύουσα κυβερνητική «γραμμή» και τάσσεται ανοικτά υπέρ της άμεσης επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σε τηλεοπτική συνέντευξη της το πρωί της Τετάρτης δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους και πιέζουμε πολύ καιρό για αυτό», και ουσιαστικά αντιτάχθηκε στα «ήξεις, αφήξεις» του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Βέβαια με μια προσεκτική ματιά στην πορεία της Ματίνας Παγώνη, θα διαπιστώσει κανείς πως φρόντιζε πάντα να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ». Και αυτό διότι σε παλαιότερες τοποθετήσεις της φρόντιζε κατά καιρούς να δείχνει μεν… συμπόνια για τους φτωχοποιημένους υγειονομικούς, άλλα από την άλλη δήλωνε σε τηλεοπτικές συχνότητες πως προσπαθεί να τους πείσει να εμβολιαστούν για να πάρουν τις δουλειές τους πίσω. Δηλαδή η κ. Παγώνη λειτουργώντας ως «δεκανίκι» του υπουργείου Υγείας, θεωρούσε ως απαραίτητη προϋπόθεση να υποκύψουν οι υγειονομικοί στον εκβιασμό που τους έκανε η κυβέρνηση.

Πλέον όμως η Ματίνα Παγώνη άλλαξε «ρότα» και δεν ζητά ούτε καν τον εμβολιασμό για την επιστροφή των υγειονομικών. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και για την μάσκα στα σχολεία, αφού για δύο χρόνια την υποστήριζε απόλυτα, και «ξαφνικά» διατύπωσε την άποψη πως «δεν πρέπει να φυλακίσουμε τα παιδιά και να τα στείλουμε με τις μάσκες στο σχολείο».

Βέβαια είναι ένα ερώτημα κατά πόσο η κ. Παγώνη συμπάσχει με τους υγειονομικούς που καταδικάστηκαν σε καθεστώς φτώχειας, αφού πριν λίγες εβδομάδες βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή για να υπερηφανευτεί πως κάνει… νούμερα τηλεθέασης και πως της είχε γίνει πρόταση για μόνιμη συνεργασία σε τηλεοπτική εκπομπή.

Οι «ειδικοί» μπορεί να προχωρούν σε θεαματικές «κυβιστήσεις» για ρετουσάρουν την λαοφιλία τους, όμως η ουσία της υπόθεσης παραμένει η ίδια. Το ότι χιλιάδες υγειονομικοί με τις οικογένειες τους παραμένουν υπό καθεστώς ομηρίας και οικονομικής ασφυξίας, από μια κυβέρνηση που τους τιμωρεί παραδειγματικά διότι δεν ήθελαν να βάλουν στον οργανισμό τους, πειραματικά σκευάσματα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις της, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας για τη γρίπη, ανέφερε ότι ήδη από το καλοκαίρι σημειώθηκαν πολλά κρούσματα, ενώ τόνισε ότι, λόγω του ότι φέτος το χειμώνα δεν θα υπάρχουν μάσκες, ο εμβολιασμός κρίνεται υποχρεωτικός.

Η γρίπη είναι σε έξαρση από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το πολύ και μέχρι τέλος Μαρτίου, κάτι που, όπως είπε, κάνει ιδανικό για εμβολιασμό το διάστημα τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη.

Όσο για τον κορωνοϊό, παραδέχθηκε πως υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τέλος, σε ερώτηση για τους αιφνίδιους θανάτους, απάντησε ότι: «πρόκειται για άτομα διαφόρων ηλικιών, με διάφορα υποκείμενα νοσήματα, που πρέπει να ομαδοποιηθούν», γιατί λόγω της πανδημίας και των εμβολίων, «ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει» και για το λόγο αυτόν, πρέπει να υπάρχει έρευνα, για να δοθούν απαντήσεις και να εφησυχάσει ο κόσμος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Εμ , βέβαια…Έχουμε εκλογές σε μερικούς μήνες και ο Έλλην ξεχνάει εύκολα….Νομίζω ?!?!?!?!?!

  2. Δεν την επιασε ο πονος ξαφνικα ..σε 10 μερες οι γιατροι εχουν εκλογες ….

Comments are closed.