Μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό: “Ως τέλος Ιουλίου τέλος τα…”

Κοινοποίηση:
maskaa-korwnoios

Την απαγόρευση των πανηγυριών και των μαζικών εκδηλώσεων τουλάχιστον έως το τέλος Ιουλίου ζήτησε η κυβέρνηση να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει σήμερα, παρακολουθώντας την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η αύξηση των κρουσμάτων χτύπησε καμπάνα προειδοποίησης, είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Θα ήταν άδικο να γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας, είναι κρίμα να χάσουμε τώρα το κεκτημένο που αποκτήσουμε, αντιθέτως οφείλουμε να το διαφυλάξουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Ο κορονοϊός τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης» πρόσθεσε, ζητώντας «να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε τέσσερα μέτρα:

Εντείνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου με έμφαση στον Προμαχώνα. Το διάστημα 1-11 Ιουλίου έγιναν 67.797 τεστ με 218 θετικά. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό αλλά τα θετικά εκεί είναι τετραπλάσια εκεί από ό,τι πχ στο Ελ Βενιζέλος, όπως εξήγησε
Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία, 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν στην Κακαβιά το Σσαββατοκύριακο.
Ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο από 15 Ιουλίου και από τη Σουηδία από 22 Ιουλίου. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη σε χώρες όπως οι ΗΠΑ εξετάζονται οι απευθείας πτήσεις από τέλος Ιουλίου, με επίδειξη αρνητικού τεστ που θα έχει γίνει έως 72 ώρες πριν
Η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπά μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, ζητήθηκε οι λοιμωξιολόγοι να εξετάσουν την άμεση απαγόρευση πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων έως τουλάχιστον το τέλος Ιουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: