«Μέρες του 74» στη Κύπρο …Τακτικές Ασκήσεις Τεθωρακισμένων της Εθνικής Φρουράς εν όψει νέων δεδομένων στο νησί

Κοινοποίηση:
teth

Κάτι βλέπει ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και προετοιμάζεται …Αφού σύμφωνα με πληροφορίες διέταξε τον Ταξίαρχο «Κ» να σχεδιάσει Ασκήσεις αποτροπής και Αναχαιτίσεων των Τουρκικών Δυνάμεων που επιχείρησαν διάσπαση του Μετώπου!
Το Σενάριο της Ασκήσεως προβλέπει αναχαίτιση των Τουρκικών Δυνάμεων που επιχείρησαν διάσπαση του Μετώπου απο τρία διαφορετικά σημεία και στην Εθνική Φρουρά σήμανε Συναγερμό!

Ίσως το σενάριο της ασκήσεως που η Ε.Φ έχει σχεδιάσει και εκτελεί σε συνεχόμενες ρεαλιστικές ασκήσεις να είναι για κάποιους φανταστικό ,αλλά η αναβάθμιση των Τουρκικών Αρμάτων του Κατοχικού Στρατού στη νήσο Κύπρο ,δείχνει άλλα !
Σήμερα ο Τουρκικός Στρατός στα κατεχόμενα διαθέτει 164 άρματα μάχης τύπου Μ48Α5Τ2 εξοπλισμένα με θερμικό σκοπευτικό και 188 παλαιά άρματα μάχης τύπου Μ48Α5Τ1 τα οποία πλέον θεωρούνται τεχνολογικά ξεπερασμένα.
Σύμφωνα όμως με την κυπριακή εφημερίδα Σημερινή τα τουρκικά άρματα μάχης μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα τις προηγούμενες εβδομάδες όταν υπήρχε σημαντική θαλάσσια κινητικότητα με το ερευνητικό πλοίο Barbaros και το πλωτό γεωτρύπανο Fatih τα οποία συνοδεύονταν από πολλές μονάδες του Τουρκικού Ναυτικού.

Τα νέα άρματα μάχης θα αντικαταστήσουν τα παλαιά Μ48Α5Τ1 και στην πραγματικότητα θέτουν νέα δεδομένα στο χερσαίο πόλεμο στην Κύπρο, αφού τα Leopard 2A4TR διαθέτουν πυροβόλο Rheinmetall Rh-120 L44 των 120 χλστ σε αντίθεση με τα Μ48Α5Τ2 και τα Μ48Α5Τ1 …

Τα οποία διαθέτουν το πυροβόλο Μ68 των 105 χλστ, ενώ Σύστημα Ελέγχου Πυρός EMES-15 με το θερμικό σκοπευτικό WBG-X Zeiss-Eltro Optronik για τον πυροβολητή και το σταθεροποιημένο πανοραμικό περισκόπιο PERI-R17A1 για τον αρχηγό του πληρώματος αναβαθμίζουν τις δυνατότητες του τουρκικού αρματικού δυναμικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα άρματα μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο των κατοχικών δυνάμεων στο χωριό Κυθρέα το οποίο βρίσκεται μόλις 10 χλμ από την πράσινη γραμμή της Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σημερινή η ενίσχυση του στρατού κατοχής δεν είναι αποκομμένη από άλλες συναφείς στρατιωτικές και πολιτικές κινήσεις της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: