Μάσκα στο αυτοκίνητο: Πότε είναι υποχρεωτική και ποιο είναι το πρόστιμο

Κοινοποίηση:
mas afora olous

Ποιοι και πότε πρέπει να φοράνε μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο – Τι δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το απόγευμα της Παρασκεύης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε εξειδίκευση των δύο νέων περιοριστικών μέτρων που εξήγγειλε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς, έδωσε επεξηγήσεις για τις μετακινήσεις κατά τις ώρες απαγόρευσης από 00:30 ως 05:00 στις «κόκκινες» και «πορτοκαλί» περιοχές αλλά και την υποχρωτική χρήση μάσκας παντού και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους.

Ειδικότερα, από την υποχρεωτική μάσκας στις περιοχές επιπέδου 3 και 4 εξαιρούνται:

Συμμετέχοντες σε ατομική ή ομαδική άσκηση σε εξωτερικό χώρο.
Οδηγοί αυτοκινήτων που οδηγούν μόνοι ή με πρώτου βαθμού οικογένεια.
Αυτό σημαίνει δηλαδή, πως η μάσκα είναι υποχρεωτική στα ταξί και για τον οδηγό και για τους πελάτες, όπως άλλωστε ίσχυε και πριν.

Επίσης, υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.

Ακόμη, στις μοτοσικλέτες, οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Σάββατο, δόθηκε στη δημοσιότητα το ΦΕΚ που προβλέπει τα πρόστιμα για τους παραβάτες των νέων περιοριστικών μέτρων.

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες των άρθρων 1 και 2, καθώς και τον περιορισμό κυκλοφορίας του άρθρου 3 επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, εφόσον δεν υφίσταται στην παρ. 1 ειδικότερη διάταξη, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: