Μάριο Γκαλέντο: Ο wrestler που έχασε ένα μάτι κατά τη διάρκεια αγώνα

Κοινοποίηση:
292765_488693561149779_393164084_n

Μια απίστευτη ιστορία από την σκληρή εποχή των «territories» του wrestling. Ένα χαμένο μάτι, λοστοί, ξυράφια, πιστόλια και τελικά συλλήψεις

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 το wrestling στις ΗΠΑ βρισκόταν ακόμα στην εποχή των «territories». Μια ημιεπαγγελματική κατάσταση πολύ μακριά από τη λάμψη της WWF που μεταλλάχθηκε σε WWE. Δεκάδες διοργανωτές ανταγωνίζονταν, όχι πάντα με θεμιτά μέσα, για τον… έλεγχο των περιοχών και την υπογραφή δημοφιλών παλαιστών. Είναι μια εποχή την οποία σήμερα οι φίλοι του wrestling τη θυμούνται με ρομαντισμό όμως στην πραγματικότητα η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Οι συνθήκες ήταν άθλιες, τα χρήματα λίγα και οι αθλητές δεν… έσφυζαν από επαγγελματισμό. Αυτό οδηγούσε συχνά σε ευτράπελα αλλά και πολύ σκληρά περιστατικά.

Προκαλούσε φόβο…

O Μάριο Γκαλέντο ήταν ο ορισμός του «κακού», του «heel» όπως αποκαλούν στον κόσμο του wrestling έναν χαρακτήρα ο οποίος παρουσιάζεται μοχθηρός και προκαλεί αντιπάθεια στο κοινό. «Δεν φαινόταν απλά ήταν ο ορισμός του κακού. Πέραν δηλαδή από την εμφάνιση του, που ήταν σαν πειρατής, ο Γκαλέντο ήταν και εσωτερικά αυτό που έβλεπες. Ένας σκληρός τύπος που προκαλούσε φόβο» θα πει ο Τζέρι Λόουλερ, μια μυθική μορφή του wrestling εκείνης της εποχής.

«Το δάχτυλο μου πήγε στο μάτι του…»

Ένα από κεντρικά πρόσωπα στην απίστευτη αυτή ιστορία είναι ο Τζέρι Τζάρετ. Ένας παλαιστής και διοργανωτής που προσπαθούσε να ισχυροποιήσει τη φίρμα του. «Εκείνη την εποχή  ο Ρόι Γουέλς ήλεγχε το Τενεσί και τις γύρω περιοχές. Ήταν σε προχωρημένη ηλικία και είχε αρχίσει να παρουσιάζει άνοια ή αλζχάιμερ, δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά είχε πρόβλημα. Ήταν πεπεισμένος ότι προσπαθούσα να του κλέψω την περιοχή. Έλαβε λοιπόν μέτρα…» λέει ο Τζάρετ.

Η ιστορία εξελίχθηκε στην αρένα του «Mid-South Coliseum» στο Μέμφις του Τενεσί. Ο Τζάρετ έδινε αγώνα με τον Τζέρι Λόουλερ τον οποίο συνόδευε ο μάνατζερ του Σαμ Μπαρ. «Ήταν ένας αγώνας μισής ώρας. Τεράστια σωματική καταπόνηση. Ο αγώνας καλυπτόταν τηλεοπτικά και είχαμε μπει πολύ δυνατά, τα δίναμε όλα και ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Είμαι πεσμένος στα γόνατα στο καναβάτσο. Ακούω να χτυπά το καμπανάκι και… μπαμ. Νιώθω ένα χτύπημα πίσω από το αυτί μου. Σκέφτομαι ότι με χτύπησε ο Σαμ Μπας. Γυρίζω το κεφάλι μου περιμένοντας να τον αντικρίσω και βλέπω τον Γκαλέντο. Ομολογώ ότι φοβήθηκα πάρα πολύ. Το σχέδιο ήταν να με αφήσει αναίσθητο σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ο Γουέλς θεωρούσε πως έτσι θα τελειώσει την καριέρα μου.

Θυμήθηκα όσα μου είχε πει ένας δάσκαλος μου στο wrestling, τι πρέπει να κάνω για να γλιτώνω από τέτοιες περιπτώσεις: Βάλτου το δάχτυλο στο μάτι και θα σε αφήσει. Σηκώθηκα, το δάχτυλο μου πήγε στο μάτι του και το έχασε. Το μάτι του σχεδόν βγήκε ολόκληρο. Ο Γκαλέντο όμως δεν σταμάτησε.

Έσπρωξε ξανά το μάτι στην εσοχή και βγήκε από το ρινγκ. Πήρε τη ζώνη του πρωταθλητή που είχα αφήσει έξω και μου επιτέθηκε. Τον χτυπούσαμε μαζί με τον Λόουλερ ενώ αιμορραγούσε και να τον αναγκάσουμε να φύγει» θυμάται ο Τζάρετ. Πράγματι ο Γκαλέντο έφυγε για να αποδυτήρια αλλά επέστρεψε…

Ο Τζέρι Λόουλερ τονίζει: «Όταν τον είδα να μπαίνει στα αποδυτήρια σκέφτηκα πως τελείωσε αυτή η τρέλα. Μια κάμερα εμφανίστηκε και είπα ότι δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός για να νικήσω τον Τζάρετ. Ενώ μιλούσα ο Γκαλέντο εμφανίστηκε και πάλι. Είχε πάει στα αποδυτήρια και είχε πάρει το γκλομπ που είχα στην τσάντα μου για προστασία. Ήθελε να χτυπήσει τον Τζέρι».

«Είμαι στο ρινγκ και τον βλέπω να έρχεται με το γκλομπ. Σκέφτηκα ότι πρέπει να επιτεθώ όταν θα προσπαθήσει να περάσει τα σχοινιά για να μπει στο καναβάτσο. Ενώ περνούσε κάτω από τα σχοινιά τον χτύπησα. Του πήρα το γκομπ και άρχισα να τον χτυπάω. Ήμουν τόσο φοβισμένος που πραγματικά προσπαθούσα να τον σκοτώσω. Τελικά με σταμάτησαν οι σχολιαστές. Ο Γκαλέντο έφυγε με ασθενοφόρο και χρειάστηκε να κάνει περίπου 200 ράμματα. Είχε τυφλωθεί από το αριστερό μάτι» τονίζει ο Τζάρετ.

«Ο Γκαλένο με πλησίαζε με ένα ξυράφι»

Η ιστορία δεν τελειώνει εκεί καθώς ο Γκαλέντο επιχείρησε να πάρει εκδίκηση και ξεκίνησε από τον Λόουλερ. «Είχαν περάσει μερικές εβδομάδες από το περιστατικό. Ο Γκαλέντο είχε αναρρώσει πλέον. Έδιναν έναν αγώνα στην μικρή πόλη Μπέιτσβιλ στο Μισισίπι. Αντίπαλος μου ήταν ένας νεαρός, δεν ήξεραν καν ποιος είναι. Ξεκινάμε να παλεύουμε και μετά από 3-4 λεπτά ο αντίπαλος μου παγώνει και σταματάει. Βγαίνει γρήγορα από το ρινγκ και με κοιτάει με τρόμο. Προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει όταν ξαφνικά… μπαμ. Δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και έπεσα ζαλισμένος. Καθώς προσπαθούσα να σηκωθώ βλέπω τον Μάριο Γκαλέντο να με πλησιάζει κρατώντας ένα ξυράφι. Πίσω του ήταν η σύζυγος του, η Σμόκι. Η εικόνα αυτή με έκανε να αφυπνιστώ. Βγήκα από το ρινγκ, του πέταξα μια καρέκλα και έτρεξα στα αποδυτήρια. Φώναζα: ο Μάριο Γκαλέντο έρχεται και κρατάει ένα ξυράφι.

Στα αποδυτήρια ήταν ο Τζίμι Βάλιεντ. Βάζει το χέρι στην τσάντα του και βγάζει ένα τεράστιο πιστόλι magnum, σαν αυτό που είχε ο Dirty Harry. Μόλις εμφανίστηκε ο Γκαλέντο, ο Τζίμι τον σημάδεψε στο κεφάλι. Πάγωσε και έκανε πίσω. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι στη πρώτη σειρά των θεατών καθόταν ο σερίφης της πόλης. Μπήκε στα αποδυτήρια και μας συνέλαβε και τους τρεις».

Μετά το wrestling

Ο Γκαλέντο, του οποίο το πραγματικό όνομα ήταν Μπόνι Λι Μπογέτ, συνέχισε για λίγα χρόνια ακόμα το wresling φορώντας κάλυπτρο στο αριστερό του μάτι. Επιχείρησε να κάνει καριέρα στο κινηματογράφο αλλά δεν τα κατάφερε. Αφότου αποσύρθηκε αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ και πέθανε στις 6 Ιανουαρίου 1989 από κύρωση του ύπατος. Ήταν 74 ετών.

*Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια φωτογραφία του όπου είναι χτυπημένος στο πρόσωπο. Δεν είναι από τον αγώνα στον οποίο έχασε το μάτι του αλλά από μια αιματηρή μονομαχία του με τον Μπάντι Φούλερ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: