Μάνδρα: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 14χρονος, ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου

Κοινοποίηση:
mandra

Ο 14χρονος ομολόγησε χθες το απόγευμα ότι σκότωσε κατά λάθος τον αδελφό του στη στάνη της οικογένειας στην Μάνδρα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο σημείο προκειμένου να υποδείξει πού πέταξε το όπλο. Ο 14χρονος υποστήριξε στις αρχές ότι «τον πέρασα για αγριογούρουνο και τον σκότωσα κατά λάθος» και προέταξε τη θέση ότι πίσω από την ενέργειά του δεν υπήρχε δόλος.

Το παιδί και ο πατέρας του προσήλθαν κατέθεταν για ώρες στη ΓΑΔΑ με τον 14χρονο να υποστηρίζει ότι στόχευσε αγριογούρουνο και ότι σκοπός του δεν ήταν να πυροβολήσει τον αδερφό του.

Εν τω μεταξύ αναμένεται η νεκροψία – νεκροτομή από ιατροδικαστή στον χώρο όπου βρέθηκε η σορός, όπως και η ιατροδικαστική εξέταση – νεκροψία το πρωί του Σαββάτου.

Αν και ο 14χρονος έχει ομολογήσει, οι αρχές έχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί, όπως από ποια απόσταση και πώς πυροβολήθηκε το θύμα. Ο ιατροδικαστής, μετέδωσε ο Alpha, ανέφερε ότι κατά την εκτίμησή του, υπάρχει και δεύτερο τραύμα στον θώρακα. Οι αρχές εκτιμούν ακόμη ότι ο πατέρας γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί από το βράδυ της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής. Πρόκειται να εξετάσουν ακόμη και αν εμπλέκεται και άλλο άτομο στον θάνατου του νεαρού.

Ο 14χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το Σάββατο.

Κλειδί, πάντως, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θεωρείται η δερμάτινη θήκη όπλου που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας, το μαντρί. Από την οικογένεια ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν όπλο στην κατοχή τους, ωστόσο αυτή η αντίφαση είναι που τελικά οδήγησε στην ομολογία από τρον 14χρονο.

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε το θρίλερ γύρω από τον θάνατο του 17χρονου παιδιού η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή στην Μάνδρα.

Τον 17χρονο εντόπισε νεκρό ένας περαστικός βοσκός δίπλα από αγροτικό δρόμο στη θέση Λούτσα της Μάνδρας. Η σορός έφερε τραύμα από σφαίρα ψηλά στον αυχένα. Δίπλα στη σορό οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Ερωτήματα προκαλούσε, μέχρι τελευταία στιγμή, το γεγονός ότι ο 14χρονος και ο πατέρας των παιδιών αναζητούνταν ως αργά το βράδυ από τους αστυνομικούς προκειμένου να καταθέσουν. Και οι δύο προσήλθαν στην ΓΑΔΑ όπου έμειναν μέχρι τις πρώτες, πρωινές ώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: