Μάνα «σέρνει» στα δικαστήρια την… αχάριστη κόρη της!

Κοινοποίηση:
2844524

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου κατέφυγε μία κάτοικος Ρόδου, η οποία απαίτησε ανάκληση γονικής παροχής κατά της… αχάριστης κόρης της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αγωγή, το 1996 η μητέρα μεταβίβασε με γονική παροχή στην ανήλικη τότε κόρη της την ψιλή κυριότητα μίας οικοδομής από τις 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες της.

Η γονική παροχή απέκτησε την έννοια της δωρεάς, λόγω της ηλικίας του ανήλικου κοριτσιού τότε, το οποίο ήταν μόλις 11 ετών, αλλά και λόγω των συνθηκών διαβίωσης που της παρείχε το οικογενειακό της περιβάλλον.

Βρισίδια και απειλές
Ωστόσο σύμφωνα με τη μητέρα τα επόμενα χρόνια, μετά την ενηλικίωση της, η νεαρή κοπέλα άρχισε να συμπεριφέρεται αχάριστα και με ανάρμοστη συμπεριφορά, κάτι που έφερε ρίξη στη σχέση με την μητέρα της. Σύμφωνα με τη μητέρα, και οι δύο τους έχουν εκτεθεί στη μικρή κοινωνία της Ρόδου, καθώς η ενήλικη πλέον κόρη, δεν διστάζει να απειλεί και να βρίζει με αισχρές και χυδαίες φράσεις την οικογένεια της.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η αχάριστη συμπεριφορά της κόρης απέναντι στους γονείς της εκδηλώθηκε μεταξύ άλλων, όταν εξέφρασε την πρόθεσή της να πωλήσει σε τρίτα πρόσωπα την ψιλή κυριότητα της ημιτελούς οικοδομής, της οποίας όπως επισημαίνεται μόνο την ψιλή κυριότητα μεταβίβασε με το συμβόλαιο γονικής παροχής, έναντι του ευτελούς ποσού των 10.000 ευρώ εκβιαστικά. Σε πρότασή τους να μην το αγοράσει κάποιος ξένος αλλά να το αγόραζε η αδελφή της είτε οι γονείς της, αξίωνε το ποσό των 280.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως περιγράφεται στην αγωγή, η κοπέλα παραβίασε την κλειδαριά του σπιτιού του οποίου την επικαρπία έχει η μητέρα της και προσπάθησε να αλλάξει κλειδαριές. Έπειτα από το περιστατικό αυτό ακολούθησε ανταλλαγή εξωδίκων και από τις δύο πλευρές.

Για τους λόγους αυτούς η μητέρα ζητά με την αγωγή της να ανατραπεί η συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής της ψιλής κυριότητας της οικοδομής που μεταβίβασε στην κόρη της.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Η μάνα έδωσε στην κόρη κληρονομιά δεσμευμένη. Μόνο όταν πεθάνει η μάνα η κόρη θα αποκτήσει τη πλήρη κυριότητα και θα μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο. Ως τότε είναι σαν να μην έχει τίποτα. Διοτι, ο εχων την επικαρπία, δηλαδή η μάνα, εισπράτει εφ’ ορου ζωής τα ενοικια. Η κόρη προσπάθησε να πουλησει την ψιλή κυριότητα για να λάβει ένα όφελος στα χέρια της όσο είναι νέα και θέλει να φτιαξει την ζωή της και εφ’ όσον ήδη εχει πληρώσει 10000 ευρώ για την αποδοχή της ψιλής κυριότητας. Τετοιου είδους γονικές παροχές είναι κοροϊδίες. Η μάνα θέλει να τα δώσει όλα στην άλλη κόρη γι’ αυτό παίζει τέτοιο παιγνίδι.

  2. Αν δεν ξέρετε κι από τις δύο πλευρές, μη μιλάτε….
    Και δυστυχώς, ως συνήθως, θα κερδίσει ο καλύτερος ……..δικηγόρος.-

  3. Καλά να πάθει η μάνα και όλοι οι γονείς που μεγαλώνουν κακομαθημένα παιδιά, παρτάκηδες που αντί να δημιουργούνε καταστρέφουν. Το υλικό μπούκωμα σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και η γνωστή ηλίθια φράση “παιδί είναι” ας κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμιά συνέπεια φέρνουνε αυτό το αποτέλεσμα. Παιδιά με ψυχολογικά που εμπιστεύονται μόνο φίλους επιφανειακούς, άψητα τελείως απο την ζωή γιατί δεν στερήθηκαν την ύλη, καταλήγουν συνήθως υποχείρια του κάθε γύπα.

  4. Το κορίτσι μπορεί όντως να είναι ένα κακομαθημένο κ@λοπαιδο, μπορεί όμως και οι γονείς να είναι καθίκια και να θέλει να τους εκδικηθεί. Δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει εδώ.

  5. Μπλεγμένο το βλέπω το κορίτσι και έψαχνε να βρει μετρητό !!!

    1. Τρελή και αχάριστη η μσνα;Τότε η κόρη τι εινσι;

    2. Έτσι ακριβώς! Χειριστικοι γονείς με τοξική συμπεριφορά.. Αυτή είναι η μάνα που τα θέλει όλα δικά της!

  6. Αυτα ειναι οικογενειακα θεματα και δεν θα επρεπε να κοινοποιουνται Ποιος ξερει οι ταλαιπωροι γονεις τι αχαριστια δεχτηκαν απο το παιδι τους αντι για ευγνωμοσυνηΝτροπη

Comments are closed.