Μάλι: Νεκρός Ρώσος πιλότος – Συνετρίβη το μαχητικό τύπου L-39 αεροσκάφος του

Κοινοποίηση:
SONY DSC

Ένας Ρώσος πιλότος σκοτώθηκε σήμερα στο βόρειο Μάλι  όταν το αεροσκάφος του, το οποίο είχε παραδοθεί πρόσφατα στις ένοπλες δυνάμεις αυτής της αφρικανικής χώρας, συνετρίβη κοντά στην πόλη Γκάο.

Το γενικό επιτελείο του στρατού του Μάλι επιβεβαίωσε, με μια λακωνική ανακοίνωση, ότι το αεροσκάφος συνετρίβη γύρω στις 9.30 το πρωί ενώ επέστρεφε «από αποστολή στήριξης του πληθυσμού». Δεν έκανε καμία αναφορά σε θύματα, ενώ κανένας στρατιωτικός αξιωματούχος δεν εξήγησε τα αίτια της συντριβής.

Ένα βίντεο που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από έναν αυτόπτη μάρτυρα δείχνει ένα αεροσκάφος να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα και να συντρίβεται στο έδαφος, απ’ όπου υψώνεται καπνός.

Το γενικό επιτελείο ανέφερε ότι επρόκειτο για ένα αεροσκάφος τύπου Soukhoi Su-25, ωστόσο ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επρόκειτο για ένα Albatros L-39, από αυτά που «απέκτησε πρόσφατα» ο στρατός του Μαλί.

Τα Albatros L-39 είναι αεροσκάφη τσεχοσλοβακικής κατασκευής, που αρχικά προορίζονταν για εκπαιδευτικά, όμως συχνά χρησιμοποιούνται ως μαχητικά. Ήταν μεταξύ των αεροσκαφών που παρέδωσε τον Αύγουστο η Ρωσία στις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί.

Τον Μάρτιο η Ρωσία παρέδωσε στο Μάλι πολλά μαχητικά ελικόπτερα και άλλα όπλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: