Μάγκας κι Ευρωπαίος ο Θρύλος! Με σούπερ εμφάνιση «άλωσε» την Βουδαπέστη και σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Conference League! (0-1)

Κοινοποίηση:
Ελ Κααμπί

Μάγκικη πρόκριση στους «16» του Conference League πανηγύρισε ένας εξαίσιος Ολυμπιακός στην Βουδαπέστη, επικρατώντας της Φερεντσβάρος με 1-0 χάρη σε γκολ του Ελ Κααμπί στο 45’ και έτσι ζευγάρωσε τις νίκες του κόντρα στην ουγγρική ομάδα, μετά και το 1-0 του πρώτου αγώνα του Φαλήρου.

Ο Μεντιλίμπαρ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του στον πάγκο του Ολυμπιακού παρέταξε σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ (σ.σ. τους Έσε, Όρτα και Τσικίνιο) προσβλέποντας να κόψει τον φρενήρη ρυθμό της Φερεντσβάρος. Με τους Φορτούνη – Ποντένσε σε ρόλο δημιουργού και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ένα σύστημα, το οποίο δούλεψε εξαιρετικά, δημιουργώντας συνθήκες «ασφυξίας» στην γηπεδούχο ομάδα, δεδομένης της πίεσης ψηλά που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των φιλοξενούμενων.  Με την Φερεντσβάρος να προσπαθεί κυρίως  από τα αριστερά με τους Σισέ και Μαρκίνιος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη.

Μετά από ένα άκρως ισορροπημένο πρώτο ημίωρο, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 30΄ο Φορτούνης επιχείρησε σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ελ Κααμπί ήταν άστοχη. Στο 38’ οι Πειραιώτες έχασαν την σπουδαιότερη ευκαιρία τους να ανοίξουν το σκορ. Ο Όρτα με μαγική κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Φορτούνη, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού όμως να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να έχουν τον ρόλο του πρωταγωνιστή και στο 39’ ήταν η σειρά του Ποντένσε να απειλήσει, όμως ο Πορτογάλος εξτρέμ αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση.

Προβάδισμα πρόκρισης με Ελ Κααμπί

Η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» απέφερε καρπούς στο 45΄. Με την βοήθεια του VAR και αφού πρώτα ο Γάλλος ρέφερι Τουρπέν δεν πρόσεξε το ολοκάθαρο χέρι του αμυντικού της Φερεντσβάρος Εμαέ,  καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών.

Με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και να ανοίγει με απίστευτη ψυχραιμία το σκορ, πανηγυρίζοντας το έβδομο φετινό ευρωπαϊκό του γκολ και 17ο συνολικά με τα «ερυθρόλευκα».

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί στην επανάληψη, αλλά ήταν ευδιάκριτη η δυσκολία τους να κάνουν παιχνίδι και να δημιουργήσουν προβλήματα στους «ερυθρόλευκους». Στο 63’ κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η Φερεντσβάρος έχσε την σημαντικότερη ευκαιρία της όταν ο Σισέ βρέθηκε αμαρκάριστος στη περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η κεφαλιά έφυγε άουτ.

Ο Μεντιλίμπαρ έριξε στην μάχη τους Ιμπόρα, Μασούρα και Γιόβετιτς, σε μια προσπάθεια να βάλει «φρέσκα» πόδια. Γεγονός που επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα στο 81΄ο Γιόβετιτς εξαπέλυσε σουτ – κεραυνό, που έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Ντιμπούς.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: