ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Απάτη μέσω SMS από πενταψήφια νούμερα…

Κοινοποίηση:
apati

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από τις Αρχές. Πιστοποιημένος τεχνικός δικτύων με πιστοποίηση MikroTik απέστειλε επιστολή στην ΕΕΤΤ, στη Γ.Γ Καταναλωτή, στο Συνήγορο του Καταναλωτή, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου.

Καταγγέλλει απάτη μέσω SMS από πενταψήφια νούμερα.

Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του:

Αγαπητοί κύριοι,

Ονομάζομαι Μ. Ε. και είμαι Η/Μ Τ.Ε.  και πιστοποιημένος τεχνικός δικτύων με πιστοποίηση MikroTik.

Στις 8/12/2019 στις 05:30 το πρωί έλαβα στο κινητό μου με αριθμό 69… δυο μηνύματα από τον αριθμό 54578 και τρία μηνύματα από το 54003 ότι συμμετέχω σε συνδρομητική υπηρεσία ενώ εγώ δεν το ζήτησα ποτέ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χρεωθώ το χρηματικό ποσό των 6,24 ευρώ ενώ εγώ δεν έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου.

Επικοινώνησα με την εταιρία WIND για να γίνει αμέσως φραγή όλων των πενταψήφιων αριθμών, το οποίο και έγινε αμέσως. Έπειτα επικοινώνησα με την εταιρία DIMOCO στον αριθμό 2103009942 όπου μου είπαν ότι εγώ έβαλα τον αριθμό μου καθώς επίσης απάντησα και σε επιβεβαιωτικό μήνυμα για να γίνω συνδρομητής σε πολυμεσική υπηρεσία. Τους απάντησα ότι αυτό δεν έγινε ποτέ και ότι θα ήθελα να μου αποδείξουν ότι έκανα όλες αυτές τις ενέργειες. Η απάντηση τους ήταν αρνητική.

Επειδή αμφισβητώ ευθέως όλα αυτά που ισχυρίζεται η εταιρία DIMOCO και επειδή μου έγινε καταφανής και κατάφορη παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων καθώς επίσης χρεώθηκα στο συμβόλαιό μου με τη WIND χωρίς να υπάρχει η συναίνεσή μου καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς να πληροφορηθούν και να αναλάβουν να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για να καταπολεμηθεί η παράφορη καταπάτηση προσωπικών δεδομένων και υπεξαίρεση χρημάτων.

Παρακαλώ όλους τους ανωτέρω φορείς για την διερεύνηση της καταγγελίας μου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο info@errikos.gr ή άμεσα στο 6938430378.

Σας ευχαριστώ,

Μ. Ε.

Η/Μ Τ.Ε.

Πιστοποιημένος τεχνικός δικτύων MikroTik

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Εγώ θα εστιάσω στα 5ψήφια που μας αναγκάζουν να καλούμε για να εξυπηρετηθούμε.Αναφέρω ενδεικτικά ΔΕΔΔΗΕ(δεν απαντούν ποτέ στους συμβατικούς αριθμούς),ΔΕΗ(τηλεφώνησα για ρύθμιση οφειλής και χρεώθηκα υπέρμετρα λόγω μακράς αναμονής),ΕΥΔΑΠ,Φυσ.Αέριο κλπ…Δεν καταλαβαίνω αυτή την τακτική…Δεν υπάρχουν οι συμβατικοί αριθμοί με αστική χρέωση;Ολες οι υπηρεσίες μας παραπέμπουν σε 5ψήφια,ακόμη και για ιατρικό ραντεβού…Αίσχος αυτό που γίνεται σε εποχή κρίσης και οικονομικής στενότητας του κοσμάκη…Ελπίζω να δημοσιευτεί…

  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΗΡΑΜΕ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΟΙΞΑΜΕ & ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΑ.

  3. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ “ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΩΝ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ Η ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ

  4. Και ένα κουίζ την dimoco την καλύπτουν οι εταιρείες κινητής
    αυτές όμως από ποιον καλύπτονται;

  5. Είναι απλό οι εταιρείες κινητής είναι συνεργάτες στο έγκλημα αυτό γιατί πολύ απλά επιστρέφουν τα κλεμμένα χρήματα στους πελάτες όταν αυτοί διαμαρτυρηθουν.το Κράτος των απατεωνων

  6. Με τον τρόπο που συμπεριφέρονται στον πελάτη οι εταιρίες είναι σαν να μας λένε αυστηρά ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ λες και παιρνουν ποσοστά 10 τοις εκατό από τους απατεώνες

  7. Έχω πέσει και εγώ θύμα της Dimoco με πάροχο την cosmote. Έκανα καταγγελία και μου λέγαν και αυτή ότι μόνος μου πάτησα κτλπ. Μετά από επικοινωνία με τα κεντρικά τις cosmote μου δώσανε πίσω τα λεφτά και στείλανε απάντητικη επιστολή την τελευταία μέρα που είχαν διορία ώστε να χρονοτριβήσουν ωσο το δυνατόν περισσότερο στην οποία ουσιαστικά λέγαν δικό σου το λάθος αλλά πάρε τα λεφτά σου πίσω.

    Με τα πενταψήφια επικρατή χάος και καλό θα ήταν σύντομα να ληφθούν μέτρα γιατί έμαθα πολλές περίπτωσης φίλων μου που δεν το κυνήγησαν έστω για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και αρκέστηκαν στην φραγή των πενταψηφιον και είμαι σίγουρος ότι ειδικά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα έχουν χάσει πολλά λεφτά με αυτές τις απατεώνιες.

    Οι εταιρείες κινητής είναι μακράν οι πιο αισχροκέρδεις εταιρίες ειδικά στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια!

  8. Το ίδιο έπαθα κι εγώ μόνο που η κάρτα sim βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια εντός gsm συναγερμού και δεν έχει βγει ποτε!!!Η wind επέστρεψε τα χρήματα αλλιώς κανένα πρόβλημα δεν θα πλήρωνα τίποτα και θα τα έκλεινα όλα

  9. Υπάρχει εισαγγελέας η θα πρέπει να φέρουμε από άλλη χωρα?Αυτό το φαινόμενο υπάρχει χρόνια

  10. Το ιδιο επαθα κι εγω και οταν πειρα τηλεφωνο στην ΕΕΤΤ μου ειπαν να κανω αιτηση στην εταιρεια απατη για να μου επιστρεψουν τα χρηματα με αλλα λογια ξυστα με τον κασμα !!! ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ

  11. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και σε εμένα. Εχω vodafone καρτοκινητο και ενω εκανα φραγή αυτοί συνεχιζαν να με χρεώνουν.

  12. Δεν ειναι τωρινο,ειναι μια κυπριακη εταιρια που την ξερουν ολοι,cosmote,vodafon,wind, αλλα καποιοι κονομανε,σου λεει ποσοι θα κανυν καταγγελια για 5-10 ευρω στον συνηγορο του πολιτη με αποτελεσμα να τρωνε λευτα ιδιως απο αυτου πουχουν καρτοκινητη και υπολοιπο απο την καρτα καποια ευρω,το ιδιο μου κανανε και μενα περσι 2 νουμερα το 54600 και το 54666,τους καταγγειλα και μετα απο μια βδομαδα με πηρε η κοσμοτε και μου ζητησαν συγγνωμη κανοντας μου δωρο μια καρτα των 10 ευρω.
    Τωρα τελευταια ενας αριθμος απο αθηνα παιρνει πολυ κοσμο τηλεφωνο και αν απαντησεις δεν μιλανε και πιθανον χρεωνεσε,υπαρχουν πολλες καταγγελιες γιαυτο το νουμερo εδω.
    https://www.tilefonikos-katalogos.gr/arithmos/302108056286

Comments are closed.