ΜΑ ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ! Ταξιδιώτης έριξε κέρματα στην τουρμπίνα αεροπλάνου για καλή τύχη και μετά έγινε ΧΑΜΟΣ

Κοινοποίηση:
5819272

Υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που φοβούνται τα αεροπλάνα. Σ’ αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκει κι ένας Κινέζος που λίγο πριν πετάξει με μια αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πέταξε μερικά νομίσματα στην τουρμπίνα του αεροσκάφους, έτσι για καλή τύχη.

Αυτή του η δεισιδαιμονία του κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ περί τις 15.400 ευρώ για αποζημίωση, όπως αναφέρει η κινεζική εφημερίδα, South China Morning Post, αλλά και 10 μέρες στη φυλακή για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Η πτήση ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας και οι επιβάτες χρειάστηκε να μείνουν σε ξενοδοχείο. Η αεροπορική εταιρεία, Lucky Air, υπέστη απώλειες περί τα 15.800 ευρώ.

Στις 19 Μαΐου του 2019, η αεροπορική εταιρεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του δεισιδαίμονα επιβάτη, Λου Τσάο, απαιτώντας αποζημίωση για τις ζημίες της.

Πλήρης αποζημίωση αλλά μειωμένα δικαστικά έξοδα

Ο Τσάο, τον οποίο αντιπροσώπευσε στο δικαστήριο ο αδερφός του, ισχυρίστηκε ότι τα κόστη συντήρησης που απαιτούσε η αεροπορική ήταν πολύ υψηλά.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η αεροπορική θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τους επιβάτες πριν την επιβίβαση ότι απαγορεύεται η ρίψη κερμάτων για καλή τύχη, καθώς αυτή η κίνηση πρόκειται για διαδεδομένο έθιμο στην Κίνα.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Τσάο οφείλει να αποζημιώσει πλήρως την αεροπορική εταιρεία Lucky Air, αλλά μείωσε στο μισό τα δικαστικά έξοδα, στα 60 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: