ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ 300.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ Γ@Μ@ΣΙΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ…ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑΣ!

Κοινοποίηση:
1c4

Τι απαντάει η Αλίκη Παπαχελά σε όσους την επέκριναν για την προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Θέση για την αποζημίωση ύψος 312.500 ευρώ που καλείται να της καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο πήρε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, Αλίκη Παπαχελά. Το ακίνητο – ξενοδοχείο – για τρία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές οι οποίοι το είχαν μετατρέψει με το «έτσι θέλω» σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών.

Παρά τις εκκλήσεις της ιδιοκτήτριας, επί τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε καμία αστυνομική επιχείρηση για τον τερματισμό της κατάληψης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο τη δικαίωσε.

«Το ότι ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που με δικαιώνει πλήρως κι άρχισε η ανθρωποφαγία πάλι εναντίον μου με τα ίδια ακριβώς “επιχειρήματα” και τα jesuisaliki κι οι σχετικοί κανιβαλισμοί με ξεπερνάει εντελώς! Αλλά πλέον εννοείται ότι ΧΕΣΤΗΚΑ! Πείτε ότι θέλετε κανίβαλοι, δαγκώστε την γλώσσα σας και ψοφολογήστε απ το δηλητήριό σας», ανέφερε με ανάρτησή της στα social media.

aliki_papahela

Πέτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ: Θα πληρώσει τα 312.500 ευρώ για την κατάληψη του City Plaza;

Σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάληψη του ξενοδοχείου City Plaza.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας, η συγκεκριμένη κατάληψη αποτελεί μία κωμικοτραγική υπόθεση «που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η κατάληψη «έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι “αλληλέγγυοι καταληψίες” γνώριζαν ότι η νέα Κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε».

Σχολιάζοντας δε την είδηση για το πρόστιμο στην Ελλάδα, ο Στέλιος Πέτσας αναρωτιέται: «θα το πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα:

Η κατάληψη, για τρία ολόκληρα χρόνια, του ξενοδοχείου City Plaza είναι μια κωμικοτραγική υπόθεση που ξεγυμνώνει την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Μια κατάληψη που έληξε στις 10 Ιουλίου 2019, μόλις δηλαδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, προφανώς επειδή οι “αλληλέγγυοι καταληψίες” γνώριζαν ότι η νέα Κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έπρεπε. Χθες τo Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για την κατάληψη. Ο λογαριασμός; 312.500 ευρώ. Θα τον πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανεύθυνη συμπεριφορά του; Ή θα τον φορτώσει και αυτόν στους φορολογούμενους;

Το ξενοδοχείο City Plaza

Οπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, «στην υπόθεση Papachela και Amazon SA κατά Ελλάδας, το δικαστήριο διαπίστωσε παραβίαση του δικαιώματος στην προστασία της ιδιοκτησίας λόγω της κατοχής, για περισσότερα από τρία χρόνια, του ξενοδοχείου των προσφευγόντων από μετανάστες και μια ομάδα ανθρώπων που ενεργούν από αλληλεγγύη μαζί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στους αιτούντες 300.000 ευρώ για απώλεια εργασιών (χρηματική ζημία) και 2.500 ευρώ για έξοδα. Έπρεπε επίσης να πληρώσει στην κυρία Παπαχελά 10.000 ευρώ για μη χρηματική ζημία».

Η Ελλάδα καταδικάστηκε για παραβίαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (δικαίωμα στην ιδιοκτησία).

Η Ελλάδα υποστήριξε την αδράνεια των Αρχών, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενόψει του κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης με την εκκένωση δεκάδων ανθρώπων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε τις ανησυχίες των Αρχών, αλλά έκρινε ότι αυτό δεν δικαιολογεί την τριετή αδράνειά τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

27 Σχόλια

  1. Τελικα αυτοι που εκμεταλευονται τους προσφυγες, ειναι οι αλληλεγγυοι. Αυτοι που φωναζουν “θελουμε μεταναστες σε καθε γειτονια”.

  2. ΘΑ έπρεπε να κάνουμε ομαδικές ή ατομικές προσφυγές για εξύβριση κλπ και να μην καταλαβαίνει από που τις έρχονται οι φάπες;

  3. …Το λεξιλόγιό της και μόνο φαίνεται τι ποιον ανθρώπου είναι. Και όταν χαίζει έναν Ελληνικό λαό δεν υπάρχει Εισαγγελέας;

  4. ….Έκαναν κατάληψη. Το λαμόγιο μόνη της το έδωσε γιατί γνώριζε εκ των προτέρων πως θα τα πάρει.

  5. …Δεν λέει κανένας να κρατήσουν αυτά τα χρήματα από την επιδότηση του ΣΥΡΙΖΑ;

  6. Τους αλληλεγγυους ποιος τους ταΐζει,πως συντηρούνται,πως ζουν που ζουν;

    1. Να ρωτήσουμε την αδερφή, την ξαδέρφη και την κόρη του πορδυπουργού που είναι επαγγελματίες…

  7. Ολοι αυτοι οι …..ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ….ποσους προσφυγες πηραν σπιτι τους να τους βοηθησουν δειχνονυας τους την αλληλεγγυη τους!??????

  8. Καθαρά θέμα δικαιοσύνης είναι καί κατόπιν της αστυνομίας.ακομα καί τώρα μπορούν να αποδοθούν ευθύνες.εχω πάει εκεί παλιά και έμεινα.παρολο πού ήταν σε αυτή την θέση δεν ήταν κακό ξενοδοχείο.μαλιστα η ιδιοκτήτρια είχε βγει και κατάγγειλε την κατάληψη, μάλλον σέ αυτιά πού δεν άκουγαν. Είπαμε ποτέ δεν είναι αργά για ευθύνες. Αρκεί να υπάρχει βούληση, που δεν το βλέπω.

  9. Τελικά ρε Τσίπρα , ήσουν ο καρκίνος της Ελλάδος….

    1. Μπα, μαλλον μετασταση του ηδη υπαρχοντος καρκινου, ηταν !!!

  10. Στην υπεράσπιση του PSI+, που έφαγε τις αποταμιεύσεις των μικροομολογιούχων, μια χαρά τα βρήκαν Πασόκ, ΝΔ και Σύριζα. Εκεί το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε τα στραβά μάτια, μια που το ζήτησαν οι δανειστές μας. Η ξεφτίλα της δικαιοσύνης και της πολιτικής σε μια υπόθεση.
    Δεν πειράζει. Όλα εδώ πληρώνονται …

    1. Εννοείται! Τι περίμενες; Όλοι οι Έλληνες του ιδιωτικού τομέα είναι στην ουσία επενδυτές του Δημοσίου χωρίς όμως να πρέπει να περιμένουν να λάβουν πίσω τα χρήματα τους ή υπηρεσίες από το κράτος. Μόνο λαθρό, συριζαϊσμό και ξύλο μπορεί να λάβει ο έντιμος Έλληνας πολίτης από το κράτος-κωμωδία…

  11. ΑΛΛΑΞ0ΚΩΛΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΥΡΙΖΑ EXOYME ΠΑΛΙ . ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΚΟΥΕΙ… ΕΜ ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ 83 ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ . ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…

    1. Και μόλις μία θέση πάνω από την Τουρκία σε δείκτες δημοκρατίας. Αυτό και αν τα λέει όλα. Banana republic στην καλύτερη περίπτωση

    2. “”ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…”” εδω και 40+ χρονια αυτο κανετε !!! το χειροτερο ειναι οτι αυτη η κατασταση δεν θα αλλαξει ποτε….. μονο για θαυμασμο εισαστε…………. με τις υγειες σας…..

  12. να πληρωσει ο αγραμματος τσιπρας ο τραμπουκος τσουμπουμπας και ολοι οι φασιστεροι αναρχοκομουνιστες!

    1. ξεχασες τους βρωμοκουμουνιστες Κουλη Μπαρουφακη και φωφη και το τσιρακι τους τον Βελο

  13. θα τα πληρωσει ο Συριζα οταν πληρωσει η Νδ τα 300 εκατομμυρια χρεη που εχει στις τραπεζες, και τα 6,2 για της
    μασκες αλεξιπτωτα..

  14. Το ξενοδοχείο της κάθε κυρίας που θα πληρώσετε σας πείραξε;;;τα πανεπιστήμια και όλα τα σχολεία που σας ανήκουν γιατί τα χτισατε και τα συντηρήτε με δικά σας λεφτά ακόμα και σήμερα και αυτοί πάνε και τα ανοιγοκλείνουν και τα σπάνε και τα καίνε δεν σας συγκίνησε ποτέ σας…..ου να χαθούμε λέω γω όλοι μαζί, ξεφτίλα

  15. Ξέρετε πότε έληξε την κατάληψη στο σιτυ πλαζα ο σύριζα? Την επόμενη ημέρα των εκλογών μόλις βγήκε κυβέρνηση η ΝΔ. Ιθύνων νους ήταν όπως λένε η Δουρου. Τα φράγκα που τσεπωσαν ήταν γύρω στις 250χιλ ευρώ από προγράμματα της εε για τους λαθραιους. Γνωστό ότι η δουρου και κολλητοί της από το σύριζα έχουν πείρα με τα προγράμματα της διεθνής αμνηστίας πρωτίστως και λοιπά προγράμματα. Όπως το μητσοτακεικο δουλεύει υπέροχα αυτή την στιγμή το πρόγραμμα ήλιος, μιλάμε για τρελά φράγκα. Βασικά τρώνε καλά από τις σχέσεις τους με μκο και οργανώσεις του solidarity now, open society κτλ του σορος.

  16. Πόσο τσάμπα μάγκες είστε ρε;πουλουσατε αλληλεγγύη κσι γενναιοδωρία σε βαρος του ελληνικου λαου;ρε ξευτιλες το πρόστιμο έπρεπε να έχει προσωπικό χαρακτήρα και νσ το εξοφλουσατε μέχρι τελευταίο ευρώ παλιολινατσες

  17. επειδη πολλοι δεν ξερουνε η κυρια ειναι κουμουνηστρια και πριν γινει καταληψη στο ξενοδοχειο απο το συναφι της καποια αναρχοκουμουνια μπηκαν μεσα η ιδια το ειχε δωσει το ξενοδοχειο με συμβαση σε μκο για να μπουνε μεσα λαθρομεταναστες να εποικοισουν την χωρα και επειδη δεν ρωτησανε κανεναν τωρα πρεπει ολοι εμεις που δεν μας ρωτησαν να πληρωσουμε με τους φορους μας την κουμουνα αποζημιωση επειδη καποια αλλα κουμουνια καταλαβανε το ξενοδοχειο της και δεν το εδωσε σε μκο για εποικισμο.μπουρδελο κρατος θα φυγουμε και καθηστε στον κουμουνιστικο σας παραδεισο κοπροσκυλα

  18. Αν αυτη η χωρα δεν ειναι Μπανανια, τοτε ποια ειναι;;;;;; Να εχει καταληφθει η περιουσια σου απο αλητες και το επισημο Κρατος να μην κανει τιποτα για να παρει πισω ο πολιτης την περιουσια του επι τρια χρονια!!!!!!! Σε ποια σοβαρη χωρα γινονται αυτα;;;;;; Αυτη ηταν η διακυβερνηση των Ανθελληνων της Τσιπροπαρεας, που εξεθρεψαν ολα τα απλυτα αληταρια να κανουν οτι θελουν και οι ιδιοι να σφυριζουν….πετεινους στις αγωγες που εκανε η γυναικα για να παρει πισω την περιουσια της!!!!!!!!! Τωρα ηλθε ο λογαριασμος απο το Ευρωπαικο δικαστηριο 312.500€. Στειλτε τον λογαριασμο αυτον στην Κουμουνδουρου να τον πληρωσουν οι λαθρολαγνοι κατσαπλιαδες!!!!! Αλλιως θα τον πληρωσουν τα γνωστα υποζηγια, ο Ελληνικος λαος, τα κοροιδα δηλαδη!!!!!!!! Αλλα ας πληρωσουν για να μαθουν αλλη φορα να προσεχουν οταν ψηφιζουν!!!!!!!!!

  19. Διαχρονικά, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη πρέπει να διωχθούν για απιστία περί την υπηρεσία τους. Άφηναν απροστάτευτη τη Αθήνα απέναντι στην αριστερή εγκληματικότητα, ενώ κανονικά τέτοιες προσφυγές πρέπει να κάνουν όλοι όσοι θίγονται από την κακή λειτουργία του κράτους. Να δούμε τώρα, εκτός βέβαια από κουβέντες, αν θα ψάξει κάποιος για ευθύνες σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αλήθεια, αυτός ο αξιωματικός της αστυνομίας που είχε την ευθύνη της επιβολής του νόμου στην Αθήνα, σε ποιες ενέργειες προέβει ?

Comments are closed.