ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΟ Νο1!!! Αυτές είναι πέντε από τις πιο σκοτεινές μορφές της ελληνικής ιστορίας

Κοινοποίηση:
mitsotakis-scary

Εδώ δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης ώστε να μπορέσουμε να ταξινομήσουμε αριθμητικά  τις μορφές που έπαιξαν σκοτεινό ρόλο στην αρχαία, νεότερη, αλλά και σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού.

Αυτή  θα είναι μια δική μας πρωτοβουλία απο την οποία σίγουρα δεν θα μπορεί να λείπει η συμμετοχή του σημερινού π/θ Κυριάκου Μητσοτάκη…

Υ. Γ : Επειδή έχει γίνει σχετική έρευνα σε αυτά που παρουσιάζουμε, παρακαλούμε ελέγξτε και οι ίδιοι τις πηγές μας για να διαπιστώσετε την εγκυρότητα τους. Καμία φορά οι μεγάλες μελέτες διασήμων επιστημόνων βασίζονται σε μικρές αλλά ωστόσο τεκμηριωμενες έρευνες..

1. Εφιάλτης ο Ευρυδήμου

Ο Εφιάλτης ήταν αρχαίος Έλληνας, γιος του Ευρυδήμου. Όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος παρουσιάστηκε στον Ξέρξη και του υπέδειξε τη στενή διάβαση που οδηγούσε από το όρος Καλλίδρομο στις Θερμοπύλες και ανέλαβε να οδηγήσει από ‘κει τους Πέρσες, για να χτυπήσουν έτσι από τα νώτα τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα (480 π.Χ.).

Για την κυκλωτική κίνηση των Περσών, επιλέχθηκαν οι 10.000 επίλεκτοι φρουροί του βασιλιά, γνωστοί και ως “Αθάνατοι”, με αρχηγό τους τον Υδάρνη. Οι Πέρσες ακολούθησαν τον Εφιάλτη με τη δύση του ηλίου. Όλο το βράδυ ακολούθησαν το μονοπάτι που τους οδηγούσε. Το όνομα αυτού του στενού περάσματος ήταν Ανοπαία Ατραπός (εκ της Ανόπης, το όρος Καλλίδρομο όπως ονομάζεται τώρα), στο οποίο επειδή και οι ελληνικές δυνάμεις του βασιλιά Λεωνίδα γνώριζαν την ύπαρξή του είχαν θέσει ως φρουρούς του περάσματος 1.000 Φωκείς.

Οι Πέρσες απώθησαν τους Φωκείς και κύκλωσαν τους Έλληνες. Ο Εφιάλτης είχε εκπληρώσει το ρόλο του. Για την πράξη του αυτή ο Πέρσης αυτοκράτορας του έδωσε μια μεγάλη χρηματική ανταμοιβή. Όταν οι Πέρσες νικήθηκαν και έφυγαν από την Ελλάδα, η Δελφική Αμφικτυονία τον επικήρυξε έναντι χρηματικής αμοιβής και γι’ αυτό ο Εφιάλτης κατέφυγε στη Θεσσαλία. Όταν έπειτα από χρόνια γύρισε στην πατρίδα του, Αντικύρη (πλησίον Σπερχειού ποταμού αναγράφει ο Ηρόδοτος, συνεπώς η σημερινή Λαμία), δολοφονήθηκε. Ο άντρας που τον σκότωσε ήταν ένας Τραχίνιος (σημερινή Ηράκλεια Φθιώτιδος), ο Αθηνάδης, ο οποίος σύμφωνα με τον Ηρόδοτο τον αναγνώρισε.

2. Πήλιος Γούσης

Ο Πήλιος Γούσης, ή Γούσιας, ή Πηλιογούσης, ήταν Σουλιώτης πολεμιστής, που έμεινε στην ιστορία ως προδότης του Σουλίου λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Αλή Πασάς κατά την 3η εκστρατεία του κατά των Σουλιωτών (1803) όταν διαπίστωσε ότι με τα όπλα δεν πετύχαινε τίποτα προσπάθησε τότε με δωροδοκίες και διαφθορές να εκπορθήσει το Σούλι. Στη προσπάθειά του αυτή ήρθε συνεργός στον γιο του Αλή, τον Βελή Πασά, ο Πήλιος Γούσης, που υπηρετούσε ως έμπιστος του Τουρκαλβανού στρατηγού Ζελιχτάρ Μπόττα, ο οποίος και υπέδειξε στους Τουρκαλβανούς που επιχειρούσαν τον αποκλεισμό των Σουλιωτών ένα ιδιαίτερο αφύλακτο μονοπάτι που οδηγούσε στο Κούγκι.[1]

Όταν ένα τμήμα των Τουρκαλβανών ανέβηκε αυτό το μονοπάτι οι μαχόμενοι Σουλιώτες βρέθηκαν ανάμεσα στα πυρά τους όπου αναγκάστηκαν πλέον να υποχωρήσουν, να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους και τελικά, λόγω και έλλειψης τροφών και πολεμοφοδίων να συνθηκολογήσουν και να εκπατριστούν στη συνέχεια στη ρωσοκρατούμενη τότε Πάργα και από εκεί στη Κέρκυρα. Ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης στο ποίημά του «Ο Καλόγερος» που αναφέρεται στον μοναχό Σαμουήλ που ανατίναξε την μπαρουταποθήκη στο Κούγκι, εμφανίζει τον Πήλιο Γούση να καλεί τον καλόγερο να παραδοθεί στο Βελή πασά. Την προδοσία αυτή του Πήλιου Γούση που συνέβαλε και ο συμπέθερός του Κουτσονίκας, έχει καταγράψει ο Χ. Περραιβός, που χρεώνει και ένα μέρος της προδοσίας στον Κίτσο Μπότσαρη.

3.Ατταγίνος ο Φρύνωνος

Ατταγίνος ο Φρύνωνος (τέλη 6ου – α’ μισό 5ου αι. π.Χ.). Θηβαίος πολιτικός, σημαντικό στέλεχος της αριστοκρατικής παράταξης. Συνδεόταν με τον έκπτωτο Σπαρτιάτη βασιλιά Δημάρατο*, ο οποίος τον ώθησε σε φιλική στάση προς τον Πέρση βασιλιά Ξέρξη* κατά την εκστρατεία του στην Ελλάδα.

Υπήρχαν και άλλοι Έλληνες οι οποίοι μηδισαν κατά την περίοδο της εισβολής του Ξερξη στον Ελλαδικό χώρο(πολλοί εξαναγκάστηκαν) . Η επιλογή μας να θέσουμε τον Θηβαίο Αριστοκρατη Ατταγίνο  ως μια από τις σκοτεινότερες μορφές της ελλ.ιστοριας είναι το χρονικό timing(λίγο πριν από την καθοριστικότερη μάχη) που εκδηλώνει τον ασύλληπτο φιλομηδισμό του ενώ θα μπορούσε απλώς να φέρεται ως σύμμαχος τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ηρόδοτο, ο Μαρδόνιος, αφού έκαψε την Αθήνα αποσύρθηκε στην Θήβα, πόλη πολύ φιλική προς τον αυτόν.

Ο Ατταγίνος , άνδρας Θηβαίος έδωσε ένα μεγάλο δείπνο για να ευχαριστήσει τον Μαρδόνιο.

Κι ενώ οι βάρβαροι μοχθούσαν σ᾽ αυτό το έργο, ο Ατταγίνος, ο γιος του Φρύνωνος, πολίτης των Θηβών, έκανε μεγάλη ετοιμασία και καλούσε για φιλοξενία και τον ίδιο τον Μαρδόνιο και πενήντα, τους πιο αξιόλογους ανάμεσα στους Πέρσες· κι αυτοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του. Το δείπνο έγινε στις Θήβες.

Τα όσα συμπληρωματικά ακολουθούν τα άκουσα από τον Θέρσανδρο, πολίτη του Ορχομενού κι από τους πρώτους σε υπόληψη στον Ορχομενό. Είπε λοιπόν ο Θέρσανδρος ότι προσκλήθηκε κι αυτός απ᾽ τον Ατταγίνο σ᾽ αυτό το δείπνο, μάλιστα προσκλήθηκαν και πενήντα Θηβαίοι, και δεν τους έβαλε να καθίσουν σε χωριστά ανάκλιντρα, αλλά σε κάθε ανάκλιντρο έναν Πέρση κι ένα Θηβαίο. Ο Πέρσης που ομόκλινος του Θεσάνδρου, γνώριζε καλά ελληνικά και του είπε «Βλέπεις αυτούς τους Πέρσες που ᾽ναι στρωμένοι στο τραπέζι και τον στρατό που αφήσαμε καταυλισμένο στις όχθες του ποταμού; δε θα περάσει πολύς καιρός κι απ᾽ όλους αυτούς θα δεις μόνο κάτι λίγους να βρίσκονται στη ζωή». Αυτά είπε ο Πέρσης και δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια του. Ο Θέρσανδρος έμεινε μ᾽ ανοιχτό το στόμα μ᾽ αυτά που άκουσε και του είπε: «Λοιπόν, δεν έχεις καθήκον να τα πεις αυτά και στον Μαρδόνιο και σ᾽ εκείνους που μετά απ᾽ αυτόν έχουν μεγάλο κύρος ανάμεσα στους Πέρσες;». Και πως ο άλλος αποκρίθηκε: «Ξένε φίλε μου, ό,τι είναι να γίνει απ᾽ το θεό, ο άνθρωπος δεν έχει τρόπο να το αποτρέψει· γιατί όσο πειστικά κι αν μιλήσεις, κανένας δεν δίνει σημασία στα λόγια σου. Μάλιστα πολλοί απ᾽ τους Πέρσες τα ξέρουμε καλά αυτά, κι ωστόσο ακολουθούμε την εκστρατεία, δέσμιοι της ανάγκης. Κι είναι ο έσχατος πόνος στον άνθρωπο να ξέρει πολλά και να μην μπορεί να κάνει τίποτε. Λοιπόν αυτά άκουσα απ᾽ τον Θέρσανδρο τον Ορχομένιο.
και αυτά τα είπε αμέσως σε πολλούς πριν γίνει η μάχη των Πλαταιών.

4.Δημήτριος Ιωαννίδης

Ο Δημήτριος Ιωαννίδης (13 Μαρτίου 1923 – 16 Αυγούστου 2010) ήταν Έλληνας στρατιωτικός και δικτάτορας. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 διατελώντας κατά τη διάρκεια αυτής διοικητής της ΕΣΑ. Τον Νοέμβριο του 1973 ηγήθηκε δικού του νέου πραξικοπήματος ανατρέποντας τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και αναλαμβάνοντας ο ίδιος αφανώς τη διακυβέρνηση της χώρας, εξ ου και το παρωνύμιο ο “αόρατος δικτάτωρ”. Τέλος, επιδιώκοντας την ανατροπή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου οργάνωσε το Πραξικόπημα του 1974 με αποτέλεσμα την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

5.Κυριάκος Μητσοτάκης (πρωθυπουργός Ελλάδος σήμερα)

Θεωρούμε, ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα μείνει στην συνείδηση των Ελλήνων σε μερικά χρόνια(δυστυχώς πάντα οι Έλληνες αργούν..) ως μια από τις σκοτεινοτερες μορφές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.

Οι άθλιες και υπομονευτικες ενέργειες του απέναντι στον ελληνικό λαό αυτό δείχνουν.

Η διάρρηξη των σχέσεων της Ελλάδας με την ιστορικά φίλη και ομόδοξη  χώρα Ρωσια

Η επιλογή του να εξοπλιζουμε στρατιωτικά  ένα λαό ο οποίος είναι αδιάφορος απέναντι στον ελληνισμό

Έστειλε στην αδιάφορη για τον ελληνισμό Ουκρανία  σύμφωνα με τον Ναύαρχο ε.α Μπαλτζώη, 6000(ρουκέτες),20χιλ τυφέκια, αντιαρματικα κ.α, όπου μόνο στα πλαίσια  σχέδιου αποστρατικοποιησης Ελλάδας-Αιγαίου εξηγείται.Πάντως χωρίς να γίνει γνωστή καμία συμφωνία, όλα έγιναν στο σκοτάδι και στην αδιαφάνεια.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει σε αναστολή 7000 υγειονομικούς χωρίς αυτή τη στιγμή να δικαιολογείται κάτι τέτοιο.

Κάνει τον βαρύκοο στις παρενέργειες  των εμβολίων. Πάρα το τσουνάμι αντιδράσεων εκείνος συνεχίζει την δήθεν έντιμη και ισορροπημένη στάση του που του λέει  να μην μείνει ούτε κουνούπι ανεμβολίαστο.

Συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο ΓΑΠ-Συριζα τις “κοινωνικές μεταρρυθμισεις” υπέρ των gay, με σκοπό την δυνατότητα  των gay να υιοθετούν παιδί,αλλα αδιαφορεί για τις ζωές χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας..

Δηλαδή ολόκληρη η στάση του δείχνει ξεκάθαρα άνθρωπο που δέχεται εντολές από την Νέα Ταξη Πραγμάτων και που δεν θα σταματήσει εάν δεν ολοκληρώσει  το καταστροφικό και μοχθηρό έργο του!

Πηγή: newspull-news.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Δυστυχώς η φουκαριάρα Ελλάδα βρίθει από προδότες. Μη σου πω πως και οι περισσότεροι νεοέλληνες σήμερα είναι προδότες. Όποτε μη ψάχνετε μόνο στα …ψηλά… για προδότες, αλλά και μέσα στον απλό λαό. Γιατί προδότης δεν είναι μόνο καποιος που προδίδει την πατρίδα του, αλλά και εκείνος που ενώ μπορεί και πρέπει να κάνει κάτι για να την προστατέψει, δεν το κάνει.

  2. Ο/Η ΕΛΛΑΣ, η Χώρα των Ηρώων, των Αγίων, αλλά και των προδοτών λέει:

    Ξέχασες και τον προδότη καραμάν αλή, που εκστόμισε το “η Κύπρος κείται μακράν” , που το 1974 άφησε αβοήθητους και απροστάτευτους τους αδελφούς Κυπρίους στις ορέξεις του Αττίλα ΙΙ, με αποτέλεσμα να καταληφθεί από τους βαρβάρους μογγόλους το 37% του νησιού και να είναι υπό κατοχή μέχρι και σήμερα …
    ΑΝΑΘΕΜΑ και ΚΑΤΑΡΑ σε όλους τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του Ελληνισμού και στους απογόνους τους ΕΣΑΕΙ …

  3. Ο/Η Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΑΔΑ !!! λέει:

    6. Αλέξης Τσίπρας, Νικόλαος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος και η κουστωδία τους (145 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος συριζα, στους οποίους προστέθηκαν 8 βουλευτές από πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης: Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος).
    ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, οι μεν δύο πρώτοι υπογράφοντας στο χωριό Ψαράδες της περιοχής Πρεσπών (17.6.2018), οι δε λοιποί επικυρώνοντας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (25.1.2019), μια ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ / ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ συμφωνία με τους σλαβοβούλγαρους των Σκοπίων, στους οποίους παρέδωσαν όνομα, εθνότητα, γλώσσα, Ιστορία.
    Για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, την εθνική ΗΤΤΑ που υπέστη η Ελλάδα μας και την εθνική ταπείνωση που υπέστη -κατά την συντριπτική πλειοψηφία του- ο Ελληνικός Λαός, ο Τσίπρας έλαβε, ως δώρο από τον αλβανοσκοπιανό Ζάεφ, μια κόκκινη γραβάτα, ο Κοτζιάς (όπως αποκάλυψε ο εταίρος της κυβέρνησης του συριζα, Καμμένος), είδε στον λογαριασμό του 50.000.000 δολάρια, οι δε λοιποί κυβερνητικοί Ιούδες, χρηματίστηκαν -επίσης- για να υπογράψουν την καταδίκη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η οποία ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ από της ιδρύσεώς της (8ος π.Χ. αιώνας) μέχρι την μαύρη ημέρα της προδοσίας.
    Το πολιτικό τέλος του Καμμένου και πολλών άλλων ΠΡΟΔΟΤΩΝ ήρθε άμεσα στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, κατά τις οποίες ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Τσίπρας ηττήθηκε και αποπέμφθηκε από την εξουσία.
    Δυστυχώς -μέχρι σήμερα- έμειναν όλοι τους ατιμώρητοι, ενώ θα έπρεπε να έχουν εκτελεσθεί ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ, όπως θα έπρεπε να έχει ήδη εκτελεσθεί και ο επόμενος π/θ Μητσοτάκης, ο οποίος υφάρπασε την ψήφο του Ελληνικού Λαού με ψευδείς και απατηλές υποσχέσεις, μία εκ των οποίων ήταν και η κατάργηση της λασποσυμφωνίας (΄Η -εν πάση περιπτώσει- η θέση βέτο στην ένταξη του κρατιδίου/μορφώματος στους διεθνείς οργανισμούς) …

  4. Η σκουπα σου που ειναι μωρη Μαγισσα Φουρκα..? Μονο φραγκα ο τυπος….ε Μαρεγκα ?

  5. ξεχασες τον εθνοπροδοτη ελευθεριο βενιζελο που ξεκληρησε τους ελληνες απο τις πατρογονικες εστιες τους στην τωρινη τουρκια λογω της μεγαλης ιδεας του

    ουδεποτε συννεληφθει ουδεποτε καταδικαστηκε ουτε αυτος ουτε το τσιρακι του ο στεργιαδης

    και επεισης την δεκαετια του 30 ηθελε παση θυσια να δωσει το νομπελ ειρηνης στον κεμαλ ατατουρκ

  6. Κοιτάτε τήν μυτογκα τής κούλας.Ανατολίτης.Μοιάζει μέ Ελληνα;.
    Γιάννης Λάκων

  7. ΛΑΘΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ…… ως μια από τις σκοτεινοτερες μορφές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας….
    ΙΣΑ ΙΣΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
    ΜΕ ΤΑ ΥΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΙΖΕΝΣ, ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
    ΚΑΙ Ο ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΔΗΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΚΤΒΕΡΝΑ ΜΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΟΥ

  8. Καταμαυρη κατασκοτινη φαρα οι κουληδες πρεπει να ειναι .

  9. Σίγουρα αυτόν κάποιος τον έχει πουστρέψει ως πιτσιρικά, για να έχει τόση κακία, εγωισμό, έπαρση. Μόνο οι κομπλεξικοί είναι έτσι και βγάζουν τα απωθημένα τους στους αδύναμους.

  10. Για το ξεπουλημα της Μακεδονιας… Δυστυχως ειναι περισσοτεροι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Comments are closed.