ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ! Ολονύχτιες μάχες στους δρόμους [LIVE ΕΙΚΟΝΑ]

Κοινοποίηση:
vienna_shooter-696x367

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, με τουλάχιστον εφτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Μια επίθεση που εκδηλώθηκε σε  έξι διαφορετικά σημεία κοντά στη συναγωγή, όπως ανέφερε η αυστριακή αστυνομία, κάνοντας λόγο για αρκετούς τραυματίες. Την ίδια ώρα ο καγκελάριος Κουρτς ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο στρατός τη φύλαξη στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία της Βιέννης ανέφερε επίσης, μέσω του Twitter, ότι υπάρχουν πολλοί ύποπτοι και ότι εκδηλώθηκαν επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία, όλα πολύ κοντά στον δρόμο όπου βρίσκεται η κεντρική συναγωγή.

Ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Βιέννης αποκλείστηκε και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε πολλά σημεία. Ο υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ είπε στην αυστριακή τηλεόραση ORF ότι πιστεύεται πως στην επίθεση συμμετείχαν «πολλά άτομα». «Αυτή τη στιγμή μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πιστεύουμε πως πρόκειται προφανώς για τρομοκρατική επίθεση. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί δράστες. Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες, πιθανότατα και νεκροί» πρόσθεσε.

Την  ίδια ώρα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων έκανε λόγο για έναν νεκρό. Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο APA έχουν σκοτωθεί από πυρά ένας από τους υπόπτους και ένας περαστικός, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Το κανάλι έκανε λόγο για 15 τραυματίες. Νωρίτερα, άλλη πληροφορία ανέφερε ότι ένας από τους δράστες ανατινάχθηκε.

Σύμφωνα με το ΟΕ24, περίπου 50 πυροβολισμοί ερίφθησαν στην μέση του δρόμου κοντά στη συναγωγή. Τα πυρά προήλθαν από πολυβόλο όπλο.

Ζωντανή εικόνα από Βιέννη

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: