Λύτρωση στο 94 με το κεφάλι του Χασάν! Νίκη του Ολυμπιακού επί ενός εξαιρετικού ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στο Καραϊσκάκη

Κοινοποίηση:
χασαν

ε κεφαλιά του Χασάν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο κόντρα ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη

Το πρώτο 10λεπτο του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικό, αλλά στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό και στο διάστημα 14′-21′ είχαν τις φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Ο Χουτεσιώτης όμως απέκρουσε την κεφαλιά του Σισέ (14′), ο Ελ Αραμπί σημάδεψε δοκάρι στο 17′, ενώ ο Βαλμπουενά -στη μεγαλύτερη ευκαιρία- είδε τον Χουτεσιώτη να αποκρούει στο 20′ την εκτέλεση πέναλτι (το έκανε ο τερματοφύλακας στον Ελ Αραμπί)!

Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Μασούρα να απειλήσει, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο αλλά και τον ΠΑΣ να παίζει ανοιχτά και να έχει κι αυτός, από την πλευρά του, καλή παρουσία.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τον Μπρούμα για να βάλει τον Φορτούνη, ενώ αλλαγή -τερματοφύλακα μάλιστα- έκαναν και οι Γιαννιώτες, με τον τραυματία Χουτεσιώτη να αφήνει τη θέση του στον Αθανασίου. Οι Πειραιώτες έψαχναν τον τρόπο για να σκοράρουν αλλά δεν μπορούσαν να τον βρουν, με τον Πορτογάλο τεχνικό να γυρίζει το σύστημα σε 4-4-2 στο 66′, όταν έβγαλε τον Μασούρα για να βάλει τον Χασάν.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πεσμένος, αλλά οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 78′, όταν ο Χασάν έδωσε στον Ελ Αραμπί που ήταν σε θέση για γκολ, αλλά το τελείωμά του κόντραρε και έφυγε άουτ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ θα έπαιρνε ισοπαλία και στο Φάληρο, μετά το ματς του πρώτου γύρου, από τον Ολυμπιακό, ήρθε στο 94′ η κεφαλιά του Χασάν, μετά το φάουλ του Φορτούνη, για το 1-0, το οποίο επιτρέπει στους Πειραιώτες να συνεχίσουν την επέλασή τους προς τον τίτλο.

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μασούρας (66′ Χασάν), Ντρέγκερ (72′ Βρουσάι), Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Βαλμπουενά (82′ Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ, Παπέ Σισέ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης (46′ Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Καρτάλης (87′ Πανουργιάς), Μπρένερ (55′ Ελευθεριάδης), Παμλίδης (79′ Νάουμετς), Εραμούσπε, Σιόντης, Λεό, Πίρσμαν, Λιάσος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: