Λιμενικό Σώμα: Το νέο επιχειρησιακό σκάφος SKIPPER 38 PATROL (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
epicheirisiako-skafos-skipper-38-patrol-2

Ένα σύγχρονο ταχύπλοο ελληνικής σχεδίασης και ναυπήγησης αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα, το νέο επιχειρησιακό σκάφος SKIPPER 38 PATROL

Το ταχύπλοο φουσκωτό τύπου RIB με καμπίνα διακυβέρνησης αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Florios Mykonos Foundation και είναι το μοντέλο 38 Patrol (μήκους 11.53 μέτρων) του ναυπηγείου SKIPPER BSK.

Με ένα σύγχρονο ταχύπλοο ενισχύθηκε το Λιμεναρχείο Μυκόνου μετά από δωρεά του Ιδρύματος Florios Mykonos Foundation.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Φλώριος Ασημομύτης αναφέρει:

Κλείνοντας σχεδόν 2 χρόνια από την ανακοίνωση της δέσμευσης από την πλευρά μου και του Ιδρύματος μου Florios Mykonos Foundation για την προσφορά αγαθών και την κάλυψη ουσιαστικών ελλείψεων του νησιού της Μυκόνου, ερχόμαστε σήμερα να δηλώσουμε έμπρακτα την εκπλήρωση των υποσχέσεών μας επιβεβαιώνοντας τα λόγια μας με πράξεις.

Έχοντας παραδώσει τα δύο περιπολικά στο ΑΤ Μυκόνου, το ασθενοφόρο που πρόσφατα μπήκε και σε λειτουργία όπως και ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα, κλωβό αερομεταφοράς ασθενών covid και συμπιεστές οξυγόνου στο ΚΥ Μυκόνου, με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το σκάφος SKIPPER Patrol 38 πρόκειται να παραδοθεί στο Λιμεναρχείο Μυκόνου περί τα τέλη του τρέχοντος έτους μετά και τις απαραίτητες αποδοχές που λάβαμε από το Λιμεναρχείο Μυκόνου το Υπουργείο Ναυτιλίας και Οικονομικών.

Με την βοήθεια και συνεισφορά του φίλου και συνοδοιπόρου Φιντιρίκου Δημήτρη αλλά και των αδερφών Σταυρουλάκη, ιδιοκτητών της κατασκευάστριας εταιρείας SKIPPER , η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή και από κοινού δωρεά του εν λόγω σκάφους αξίας περίπου 300.000€, μπορούμε σήμερα να κλείσουμε έναν κύκλο προσφοράς και αγάπης προς τον τόπο μας. Συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του τόπου και των κατοίκων αυτού, προσφέροντας λύσεις και βοήθεια όπου αυτό είναι δυνατό.

Για το ίδρυμα FLORIOS MYKONOS FOUNDATION”.

SKIPPER 38 PATROL

Πρόκειται για σκάφος κλειστού τύπου το οποίο φέρει δυο εξωλέμβιους κινητήρες Mercury 400 ίππων έκαστος. Φέρει σύγχρονη σουίτα αισθητήρων και λοιπών ναυτιλιακών και επικοινωνιακών βοηθημάτων.

Το ταχύπλοο αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 60 κόμβων σε συνδυασμό με τη σύγχρονη σχεδίαση της γάστρας του σκάφους. Άλλωστε η SKIPPER BSK φημίζεται για τη ποιότητα κατασκευής ταχύπλοων και τις υψηλές ταχύτητες ταυτόχρονα με την άνεση πλεύσης και την ικανότητα ελιγμών των σκαφών.

Τα ηλεκτρονικά του σκάφους RAYMARINE, τοποθετήθηκαν από την EL MARE

Ολοκληρώθηκε η φάση ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Λιμενικό Σώμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: