Λημέρι του Νταβέλη οι Μυκήνες – Σπείρα κλεφτών λυμαίνεται την περιοχή κάτω από τα μάτια όλων

Κοινοποίηση:
Tzami IX

Μέχρι και τον τάφο του «Αγαμέμνονα» θα μπορούσαν να είχαν κλέψει, αν θα μπορούσαν να μετακινήσουν τους ογκόλιθους, αφού κατάφεραν να σπάσουν τουλάχιστον 7 αυτοκίνητα, πάνω στο πολυσύχναστο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χάρου των Μυκηνών, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, ούτε καν η παρακείμενη καντίνα.

Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν τουρίστες που επισκέφθηκαν το Ναύπλιο πήγαν σήμερα σε Πανσιόν να μείνουν και όταν ρωτήθηκαν που είναι τα πράγματά τους για να τα μεταφέρουν στο δωμάτιο, αποκάλυψαν πως έπεσαν θύματα διαρρηκτών του αυτοκινήτου τους, λίγη ώρα νωρίτερα.

Λημέρι του Νταβέλη οι Μυκήνες

Φυσικά η κατάσταση αυτή δεν τιμά τον Δήμο Άργους Μυκηνών, αν και δεν φέρνει ευθύνη χρεώνεται τις κλοπές. Η ευθύνη βαραίνει κυρίως την αστυνομία αλλά και την αρχαιολογία, αφού η φύλαξη του αρχαιολογικού της χώρους είναι κυρίως δική της υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρρήξεις των ΙΧ θυμίζουν πολύ τον τρόπο με τον οποίο διαρρηγνύονται τα ΙΧ από τσιγγανόπουλα κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων στον Πελαργό στην Νέα Κίο, χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλα σενάρια.

Λημέρι του Νταβέλη οι Μυκήνες

Στην έκθεση της αστυνομίας σε μια εκ των περιπτώσεων αναφέρεται:

«Σήμερα 09/09/2019 και ώρα 17:00 προσήλθε στην Υπηρεσία μας ο αλλοδαπός υπήκοος Γαλλίας ….. και κατήγγειλε ότι την 09/09/2019 και από ώρα 13:30 έως 15:30 άγνωστοι δράστες έθραυσαν το μικρό υαλοπίνακα της πόρτας του συνοδηγού (φινιστρίνι) του υπ’ αριθ. ΙΥΝ 7931 ΙΧΕ αυτ/το, μάρκας ΟΡΕL χρώματος μαύρο, ιδιοκτησίας …, το οποίο είχε σταθμεύσει στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου Μυκηνών και αφαίρεσαν από το εσωτερικό μία τσάντα πλάτης χρώματος μπλε, μάρκας … η οποία περιείχε 8 ζευγάρια παπούτσια, 4 γυναικεία και 4 αντρικά, 3 βιβλία, 2 νεσεσέρ με είδη προσωπικής υγιεινής καθαριότητας, μία ξυριστική μηχανή μάρκας …, μία ξυριστική μηχανή γυναικεία, ένα σεσουάρ χρώματος ασημί, μάρκας …, διάφορες φαρμακευτικές κρέμες, φορτιστές, ένα μπρελόκ με κλειδιά οικίας και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Επίσης αφαίρεσαν ένα σακβουαγιάζ χρώματος μαύρο, μάρκας …. το οποίο περιείχε ένα λάπτοπ μάρκας 8ΑΜδϋΝΟ, μία κάμερα μάρκας … και δύο κινητά τηλέφωνα μάρκας …., χρώματος μαύρο και γκρι και ρούχα ανδρικά και γυναικεία. Η αξία των ανωτέρω ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ περίπου, κατά δήλωση παθόντα. Ενεργείται προανάκριση».

Πηγή: anagnostis.org

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: