Λαμία: Νέα διακοπή στη δίκη των γ#φτων που ξυλοκόπησαν αστυνομικό (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
dikastirio-dikastiki-aithousa-arxeiou

Λόγοι υγείας, αυτή τη φορά ενός εκ των Δικαστών του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, οδήγησαν σε νέα διακοπή της δίκης των πέντε γ#φτων που ξυλοκόπησαν άγρια δημοτικό αστυνομικό και πολίτη, ενώ χειροδίκησαν και σε έτερο δημοτικό αστυνομικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο ένας εκ των δικαστών βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και επειδή πρόκειται για δίκη που έχει ξεκινήσει πρέπει και να συνεχιστεί με την ίδια σύνθεση, για αυτό και δόθηκε νέα διακοπή για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:00’ το πρωί.

Θυμίζουμε ότι το θλιβερό επεισόδιο είχε διαδραματιστεί το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στην πλατεία Πάρκου, όταν δημοτικός αστυνομικός ζήτησε από τον έναν εκ των κατηγορουμένων, να απομακρύνει το όχημα του από σημείο που απαγορευόταν.

Η δίκη είχε οριστεί αρχικά για τις 7 Νοεμβρίου, επειδή όμως απουσίαζαν οι δύο βασικοί μάρτυρες, που ξυλοκοπήθηκαν και ήταν στο Νοσοκομείο, η δίκη τους είχε αναβληθεί μετά από αίτημα του συνηγόρου των Ρομά Δημήτρη Τσιγάνη για την Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Τότε, υποβλήθηκε εκ νέου αίτημα αναβολής λόγω ασθένειας των δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων, κάτω από την πίεση όμως των συνηγόρων του Δήμου Λαμιέων Γιώργου Ντελή και Θανάση Μακρυγιάννη και του Νίκου Πάπουτσα που ορίσθηκε από τον έναν δημοτικό αστυνομικό, η Πρόεδρος διέκοψε μέχρι τις 28 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι οι πέντε γ#φτοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, κατά μόνας και κατά συρροή, βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, για βία κατά υπαλλήλου κατά συναυτουργία και για διακεκριμένη φθορά κατά συναυτουργία.

Στο LamiaReport μίλησαν ο συνήγορος υπεράσπισης των Ρομά Δημήτρης Τσιγάνης και ο Δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Λαμιέων αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Παναγιώτης Φώσκολος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: