Λάρισα: Στα 13 τα κρούσματα στους γιατρούς του νοσοκομείου

Κοινοποίηση:
nosolarisa

Τα πρώτα 7 κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας επιβεβαιώθηκαν χθες. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλέον είναι 9 (γιατροί), ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ελαφρώς θετικά τέσσερα ακόμη άτομα (1 γιατρός και 3 νοσηλεύτριες).

Τα τέσσερα ασθενώς θετικά δείγματα θα επανεξεταστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο. Τα δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επιβεβαίωσε ότι «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και πως η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική. «Ηταν ασυμπτωματικοί. Είναι οι πιο επικίνδυνοι φορείς, καθώς δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα», προσέθεσε. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισήμανε ότι όλα δείχνουν πως «τα κρούσματα θα αυξηθούν» και πως γι’ αυτό «το σημαντικότερο είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα ιχνηλατήσεις και να βγουν το συντομότερο τα αποτελέσματα. Οταν κάποιος δεν διαγιγνώσκεται για μια ημέρα, τότε μπορεί να διασπείρει».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ζήτησε να ενισχυθούν σε προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι «ελαφρώς θετικά» βρε άσχετοι; Δεν υπάρχει αυτό! Ή θετικό ή αρνητικό βγαίνει το αποτέλεσμα. Άχρηστοι!!!

  2. Αφού δεν είχανε συμπτώματα, γιατί τους έκαναν τα τέστ, μόνο και μόνο επειδή ήλθαν από την Χαλκιδική??!!! Και πώς και δεν έλαβαν υπόψιν τους τις οδηγίες του Π.Ο.Υ οτι οι ασυμπτωματικοί φορείς
    εξαιρετικά σπανίως μεταδίδουν τον ιό???!!!!!!!! και ο κος πρόεδρος λέει οτι οι ασυμπτωματικοί φορείς είναι οι πιό επικίνδυνοι φορείς!!!, μπορεί να μας το εξηγήσει?? Γιατί? υπάρχουν και άλλοι φορείς εκτός από τους ασυμπτωματικούς φορείς??!!!!!!! Μετά τους φορείς όλοι οι άλλοι είναι ασθενείς, είτε ελαφριά είτε μέτρια είτε βαριά!!!!!!!!!! Και έτσι στιγματίζονται επιστήμονες ιατροί και άλλοι, γιατί μπορεί να μην βγαίνουν στην φόρα τα ονόματά τους, αλλά μετά γίνεται γνωστό στην δουλειά τους και στον περίγυρό τους!!! Και άς μας εξηγήσουν επίσης τί τέστ έκαναν και τί σημαίνει ελαφρώς θετικά??Αν ψάξεις μέσα στις διάφορες κοινωνίες θα βρείς πολλά άτομα είτε φορείς, είτε ασθενείς με την κοινή γρίππη, που κατά περιόδους είναι σαφώς πιό επικίνδυνη από τον κορωνοιό, αλλά εκεί δεν κυνηγώνται…οι χίμαιρες!!! Εκεί κατάντησε η ανθρωπότητα, να πλήττεται η ελευθερία του ανθρώπου, να στιγματίζεται, να υποφέρει, και να έχει χαθεί η έννοια του σεβασμού, της συμπόνοιας,
    του ανθρωπισμού!!!!!!

Comments are closed.