ΛΕΞ: Ποιος είναι ο ράπερ που μάλλον θα καταφέρει να… εισβάλλει «με τα καινούργια του Air Max μες’το Ηρώδειο»

Κοινοποίηση:
synavlia-lex

 

Ο ίδιος ο ΛΕΞ στον πρόλογο του βιβλίου «Λεξ, Ένα αστέρι από τσιμέντο» γράφει ότι είναι απλώς ένας ράπερ και πως δεν υπήρξε ποτέ ποιητής της νέας γενιάς, όπως πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει. Η νέα γενιά μάλλον διαφωνεί, αν κρίνουμε από τα στάδια που γεμίζει στις συναυλίες του. Ο «ποιητής του περιθωρίου» λοιπόν, αποτελεί ένα φαινόμενο που πολλοί νέοι γνωρίζουν από παλιά και πολλοί έμαθαν πιο πρόσφατα. Ο ΛΕΞ ωστόσο, πάντα έκανε «ντόρο». Όχι με δηλώσεις, γιγαντοαφίσες και συνεντεύξεις, αλλά με τους στίχους του.

Ο ράπερ ΛΕΞ κατάφερε, μετά τη Νέα Σμύρνη πριν λίγους μήνες, να γεμίσει ακόμη ένα στάδιο με χιλιάδες νέους στη συναυλία του, αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη που τον υποδέχθηκε με καπνογόνα και πυρσούς.

Ποιος είναι ο «ποιητής του περιθωρίου»;

Ο Αλέξης Λαναράς (25 Σεπτεμβρίου 1984) ή αλλιώς, ο ΛΕΞ, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) που το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007.

Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX. Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10 χιλιάδες θεατές. Με αφορμή τη συναυλία ειπώθηκε ότι με κάθε live του «ανεβάζει τον πήχη στη ραπ σκηνή».

Ο ΛΕΞ δεν κάνει διαφημίσεις ούτε promo αλλά ούτε και συναυλίες. Όταν όμως κάνει γεμίζει στάδια. Ίσως γιατί οι στίχοι του είναι τόσο ωμοί, εκφράζοντας καθημερινά ζητήματα όπως η οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά και οι κοινωνικές ανισότητες και ταυτόχρονα, τόσο αλληγορικοί που καταφέρνουν να μιλούν κατευθείαν στο συναίσθημα.

Θα τα καταφέρει, κάποια μέρα να «εισβάλλει» με τα «καινούρια του airmax» και στο Ηρώδειο, όπως αναφέρει σε έναν από τους στίχους του; Μένει να το δούμε…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ένα αλβανό, που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ακόμα ένα αλβανό, με ανύπαρκτη μουσική και στίχους – εμετό, που αφιονίζει την Ελληνική νεολαία. Μυαλό πουρές, ηθική μηδέν, στόχος προφανής … και τα χαζοχαρούμενα, να πίνουν νερό στ όνομά του … δεν υπάρχει ελπίδα … η δικαιοσύνη κοιμάται βαθιά …

  2. Τι είναι αυτό το λεξ πάλι απτό κόμπλεξ βγαίνει; Σίγουρα θα φώναζαν για τους φονιάδες των λαών Ρώσους καί για τους δύο Πακιστανούς πού σκότωσαν δύο Ελληνίδες πρίν λίγο καιρό αυτοί οι ευαίσθητοι στο Καυτανζόγλειο.

  3. σιγα τον χλιμιτζουρα γοα σφαλιαρες ειναι αυτοσ κ η τραπ των.βλαχων

  4. ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΚΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΘΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΡΟΝΤΙΟ ΚΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ ΙΩΔΙΙΟ

Comments are closed.