“Κύριοι της Κυβέρνησης μη συνωστίζεστε στην υποκρισία…”

Κοινοποίηση:
1

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Κύριοι της Κυβέρνησης  μην συνωστιζεστε για το ποιος πιστεύει περισσότερο  γιατί αυτό, αν μη τι άλλο, αποκαλύπτει την υποκρισία η οποία περιβάλλει τον δημόσιο βίο της χώρας μας.
Είναι δυνατόν ο ένας υπουργός να  καρφώνει τον άλλον για να δείχνετε συνεπείς στις εντολές που λαμβάνετε;
Είναι δυνατόν κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από τη μια  να τα βάζουν με υπουργό επειδή κοινώνησε και από την άλλη να λένε ότι κι εκείνοι πιστεύουν αλλά …τώρα προσέχουν!
Πουθενά δεν πιστεύετε! Δεν είναι πίστη αυτό που καθοδηγεί τον βηματισμό σας αλλά πολιτικό συμφέρον!
Σας έχει τυφλώσει ο κορονοϊος και το μόνο που θέλετε είναι να δείχνετε νομοταγείς και συνεπείς προς τους περιορισμούς που μας επιβάλλονται και ας μην καταλαβαίνετε- οι περισσότεροι-  τίποτα απ´αυτά που λέγονται και γράφονται!
Ζήσαμε το επεισόδιο  με πρωταγωνιστή πανίσχυρο υπουργό που επιπλήττει άλλον  ισχυρό  υπουργό γιατί κοινώνησε. .
(σ.σ. Και οι δύο ανήκουν στον σκληρό  πυρήνα του Πρωθυπουργού, αφού και οι δύο είναι υπουργοί της  κυβέρνησης Μητσοτάκη…).
Τι ακριβώς συνέβη; 
Ο ένας θέλησε να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας για λίγο  πάνω του και ανήμερα των γενεθλίων του πήγε και κοινώνησε.Κάτι που κατά δήλωση του κάνει κάθε χρόνο. Βρέθηκαν αυθόρμητα  μαζί του στον Εκκλησιασμό και δυο συνεργάτες του. Απαθανάτισαν το γεγονός και κάποιος το έδωσε στην δημοσιότητα, επιχειρώντας να το παρουσιάσει ως έμμεση απάντηση του κ. Κουμουτσάκου προς τον ανεκδιήγητο κ. Δερμιτζάκη  ο οποίος βγαίνει συχνά- πυκνά στα κανάλια και αποφαίνεται επι δογματικών θεμάτων και εισηγείται τη χρήση πλαστικών κουταλοσυσκευών μιας χρήσεως για την θεία Κοινωνία. Και για τον κ. Δερμιτζάκη δεν λέει κανείς- από τους πολιτικούς μας που δήθεν πιστεύουν -τίποτα !! Αλλά τον αφήνουν να αλωνίζει τα κανάλια!
Επανερχόμενος στο επεισόδιο με τον κ.Κουμουτσάκο θέλω να πω ότι οι πολιτικοί μας φέρονται πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Όλοι θυμόμαστε το επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεσούσης   της κρίσεως με τον Κορονοϊό όταν ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης μετά την άρση του lock down βγήκε μια βόλτα στα μαγαζιά της Ερμού για να δει πως πάει η κατάσταση στην αγορά. Κάποιος του συνέστησε να μπει και να ανάψει ένα κεράκι στο ναό της Καπνικαρέας. Και η φωτό αυτή έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Θυμάστε τι άκουσε  ο Πρωθυπουργός τότε  από την αντιπολίτευση; Αλλά αυτή η ενέργεια, ως πολιτική πράξη  είναι αναμενόμενη και αιτιολογημένη: η αντιπολίτευση ελέγχει πάντα την κυβέρνηση. Το να τα τα βάζουν  όμως υπουργοί και βουλευτές με υπουργούς της αυτής παρατάξεως  είναι απαράδεκτο και υποκριτικό. Είναι συνωστισμός στην υποκρισία. Θα μου πείτε και τι να κάνουν;
Προσσωπικά συνιστώ  σιωπή!

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την επίθεση του κ.Χαρδαλιά εναντίον του κ.Κουμουτσάκου, την επόμενη ημέρα  το πρωί ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν.Παπαθανάσης , επέπληξε τον κ. Χαρδαλιά που μετά την επιτυχή ολοκλήρωση διάσωσης πολιτών στην πληγείσα περιοχή της Καρδίτσας, έσκυψε να «φιλήσει» το χέρι του ιερέα-που δεν ήταν χειροφίλημα αλλά υπόκλιση της κεφαλής προς το ράσο σε ένδειξη σεβασμού- τον  ιερέα π. Κωνσταντίνο, μόλις πρίν από λίγα λεπτά οι έμπειροι χειριστές των ελικοπτέρων μαζί με τους διασώστες είχαν σώσει μαζί με την οικογένειά του, την καρκινοπαθή πρεσβυτέρα,  την εγκυμονούσα κόρη του και την μικρή εγγονή του.Εδικαιούτο ο κ. Χαρδαλιάς να είναι ευχαριστημένος από την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης αυτής και δεν έκρυψε τη χαρά του φτάνοντας στο σημείο να σκύψει – και σωστά έπραξε- την κεφαλή του προς τον ιερέα π. Κωνσταντίνο.
Ο κ. Παπαθανάσης όμως θέλησε να καρφώσει τον κ. Χαρδαλιά και να κλείσει τη δήλωση του με την γνωστή επωδό: κι εγώ πιστεύω αλλά δεν κάνω τέτοια!
Πως γίνεται κ. Παπαθανάση να λέτε ότι πιστεύετε στο Θεό  και να κράζετε, ως μη οφείλατε, τον συνάδελφο σας επειδή  επέδειξε τον σεβασμό του προς έναν ιερέα που μόλις διεσώθη;Αν ο άνθρωπος αυτός που διέτρεξε κίνδυνο με την οικογένεια του πάθαινε κάτι κακό τι θα λέγατε; Μόνο ο κορονοϊός υπάρχει στη πατρίδα μας; Ξεχάσαμε όλα τα άλλα και μαζί την ανθρωπιά μας;
Κατά τα άλλα και εσείς πιστεύετε!
Τι γιαλαντζί πίστη είναι αυτή; Τι αλά καρτ θεοφοβούμενοι είστε  εσείς εκεί στη Ν.Δ.;  Επιτέλους, έχουμε  αηδιάσει με  αυτή την υποκρισία.
Θα περιμένω να σας δω στα χειροφιλήματα που θα κάνετε όταν γίνουν εκλογές. Κυριακή κοντή γιορτή! Και ως γνωστόν θα πολιτευτείτε και μάλιστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον κ. Χαρδαλιά! Τυχαίο; Δε νομίζω!
Και να θυμίσω και κάτι ακόμη.
Θυμόμαστε  επι ΣΥΡΙΖΑ  τον τότε Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, κατά δήλωση του άθεο, να επισκέπτεται το Άγιο Όρος και να μένει στο Πρωτάτο, μόνος επί  τέταρτο με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Αξιον Έστιν! Και να βγαίνει μετά έκθαμβος και ενεός και να  κάνει μία δήλωση που θα τη ζήλευε κάθε θρησκευόμενος. Και τον «στολίσαμε» όλοι τότε για την υποκρισία του.
Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν και μάλιστα πιστεύαμε ότι δεν θα τα ξαναζήσουμε. Αλλά να βλέπουμε σήμερα ,τα ίδια και χειρότερα, επί ΝΔ αυτό μας ξεπερνά.
Βέβαια η κίνηση του κ. Χαρδαλιά, έστω και αυθόρμητη (;) θύμιζε το: «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτης …» αφού πριν λίγες ημέρες για παρόμοιο θέμα πίστεως  επέπληξε τον κ. Κουμουτσάκο.
Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τα κρύφια της καρδιάς του και το πραγματικό  κίνητρο  της ενέργειάς του να σκύψει και  να αποδώσει τον οφειλόμενο σεβασμό προς τον ιερέα -που μόλις είχε περάσει την ολονύκτια περιπέτεια και χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά της πολιτικής προστασίας διεσώθη με την οικογένεια του-είναι θέμα που δεν μπορούμε να αναλύσουμε πρόχειρα.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονος  ότι όλοι σχεδόν  οι κυβερνητικοί  υπουργοί και βουλευτές ευκαιρίας δοθείσης δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μάλιστα  λένε ότι πιστεύουν!
Αλλά που πιστεύουν; Ιδού η απορία! 
Καταγγέλουν  ή διαμαρτύρονται όταν εφαρμόζουν οι άλλοι αυτά που πρεσβεύει η Ορθόδοξη Πίστη όπως, π.χ. το να μεταλαμβανουμε της Θείας Κοινωνίας ή να φιλάμε την δεξιά του ιερέως, έστω και νοητά με ελαφρά υπόκλιση της κεφαλής μας…
Πλήρης σύγχυση ή «αισχρή πολιτική» κατά την φράση του ηρωικού εθνοιερομάρτυρα Γερμανού Καραβαγγέλη, Μητροπολίτου Καστορίας.
Δυστυχώς τα πολιτικά συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα και πολύπλοκα που οι πολιτικοί παίζουν τον ρόλο του χαμαιλέοντα για μερικές ψήφους ή για την ανέλιξή τους σε κάποιον υπουργικό θώκο.
Εν πάση περιπτώσει μπορεί όλα αυτά να μας ρίχνουν το ηθικό αφού βλέπουμε ότι ο μεγάλος χαμένος είναι ο ευκολόπιστος και πάντοτε προδωμένος Ελληνικός λαός.
Αλλά ας μην απελπιζόσαστε. Η ώρα της κρίσεως και της απονομής δικαιοσύνης πλησιάζει. Ο πιστός λαός μας ξέρει τι θα πράξει όταν έλθει η μεγάλη στιγμή.

πηγή: exapsalmos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αν οντος πιστεύουν σε κάποια θρησκεία τότε σίγουρα είναι κρυφοιουδαιοι ,ότι εβραϊκή μαλάκια υπάρχει,

Comments are closed.