Κύριλλος: Υπάρχει σχέδιο απόσχισης του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία

Κοινοποίηση:
oikoumenikos-patriarxis-bartholomaios-patriarxis-mosxas-kurillos

Για την ύπαρξη «συγκεκριμένου σχεδίου που αποβλέπει την απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία» προειδοποίησε ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, με αφορμή την πρόσφατη αναγνώριση της νέας ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Μιλώντας πριν από λίγες μέρες στη Συνεδρία της ολομέλειας της Παγκόσμιας Ρωσικής Παλλαϊκής Συνάξεως, ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας τόνισε – μεταξύ άλλων -τα εξής:

«Η ιδιαίτερη αξία της Ρωσίας και η ιδιαίτερη κλήση της είναι να αποτελεί προμαχώνα του Ορθόδοξου χριστιανισμού. Να διαφυλάττει απαραχάρακτες την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παράδοση και πολιτισμό, τις χριστιανικές αρχές.

»Ίσως, ειδικά γι’ αυτό, οι ισχυροί του κόσμου τούτου βάλλουν σήμερα εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, επιθυμώντας να διαχωρίσουν τον ελληνορθόδοξο κόσμο από την Ρωσική Εκκλησία, επιθυμώντας να καταστρέψουν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Στο ίδιο πλαίσιο, επανέλαβε ότι «διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία, δεν είναι απλώς ένα καπρίτσιο αυτού ή του άλλου θρησκευτικού ηγέτη, του οποίου συσκοτίσθηκε το μυαλό».

«Πρόκειται για την υλοποίηση ενός πολύ συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο αποβλέπει στην απόσχιση του ελληνικού κόσμου από τη Ρωσία» κατήγγειλε ο Κύριλος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρθηκε στην υπόθεση των σχισμάτων στην Ορθοδοξία, αλλά και στην αναγνώριση της νέας ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ελλαδική, καταγγέλλοντας ως ηθικό αυτουργό τις ΗΠΑ.

naftemporiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: