Κύπρος: 1 νεκρός και 38 κρούσματα σε μια μέρα

Κοινοποίηση:
kyprosnosokomeioleykosia

Τον θάνατο μιας γυναίκας, ηλικίας 78 ετών, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι κυπριακές αρχές, ενώ 38 ακόμη πρόσωπα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, στο Υπουργείο Υγείας, ο Δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, η 78χρονη ασθενής που απεβίωσε στη ΜΕΘ του ΓΝ Λευκωσίας είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, όμως η τελική αιτία θανάτου ήταν η νόσος COVID-19. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 15, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 10, επτά άνδρες και τρεις γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Ανέφερε ακόμη ότι τα 38 νέα κρούσματα COVID-19 προέκυψαν μετά από 1.216 εργαστηριακών διαγνώσεων. Από αυτά, τα 18 αφορούν ανθρώπους που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και 7 πρόσωπα εντοπίστηκαν από τη διενέργεια επιπλέον 257 εργαστηριακών εξετάσεων πολιτών του Δήμου Αραδίππου, ενώ υπάρχουν και 13 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Συνολικά, στην Κύπρο καταγράφονται 564 περιστατικά, περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Είπε ακόμη ότι 53 πρόσωπα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό και νοσήλευτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: