Κύπρος: Ποινή φυλάκισης 14 ετών σε 46χρονο που ασέλγησε σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια

Κοινοποίηση:
viasmos

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 ετών, σε έναν 46χρονο άνδρα, έπειτα από παραδοχή, για αδικήματα που αφορούν σεξoυαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ Ιουλίου 2014 και Αυγούστου 2017.

Παράλληλα εκδόθηκε διάταγμα με το οποίο μεταξύ άλλων, απαγορεύεται στον 46χρονο για τα επόμενα 20 χρόνια από σήμερα, να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο ο οποίος γειτνιάζει με τον τόπο άλλων παιδιών, είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά.

Ο 46χρονος προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια, τους έδειχνε πoρνογραφικό υλικό, τα κακοποιούσε και κινηματογραφούσε τις πράξεις του.

Στην ανακοίνωση του το Κακουργιοδικείο αναφέρει ακόμα ότι «κατά την επιβολή της ποινής έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου καθώς και την παραδοχή του που είχε σαν αποτέλεσμα να μην κληθούν ως μάρτυρες τα ανήλικα θύματα και να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου, κάτι που αναγνωρίζεται από τη νομολογία ως μετριαστικός παράγοντας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: