Κύπρος: Παρέμβαση Χριστοδουλίδη για την «αμαρτωλή» Μονή Αββακούμ – «Διορίζονται ανεξάρτητοι ανακριτές»

Κοινοποίηση:
MAK

Ανεξάρτητοι ανακριτές θα διοριστούν στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ στην Κύπρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης , ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν».

Συγκεκριμένα ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος της Κύπρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους σημείωσε για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ: «Είναι ένα σκάνδαλο που ταλανίζει όλη την κοινωνία. Από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινωνία, τον κυπριακό λαό ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Γίνονται ήδη.

Έχουμε μάλιστα προχωρήσει και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, διότι αφήνονται κάποιοι ισχυρισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να διερευνηθούν. Για αυτό προχωρήσαμε και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, για να ενισχύσουν το ανακριτικό έργο.

Και είναι σημαντικό ότι, αφότου ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες και υπάρχει θέμα, θα πρέπει την ίδια στιγμή, χωρίς να παρεμβαίνω στη δικαστική εξουσία, άμεσα να ληφθούν αποφάσεις».

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησε ένα νέο αποκαλυπτικό βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Μονής Αββακούμ της Κύπρου στο οποίο καταγράφονται οι κινήσεις ενός μοναχού και μίας γυναίκας τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου, 12 ημέρες πριν ξεσπάσει το ντόμινο αποκαλύψεων γύρω από τη Μονή Αββακούμ της Κύπρου. Στο βίντεο διακρίνονται οι δυο τους να μετακινούν ένα αρκετά βαρύ αντικείμενο, που θυμίζει χρηματοκιβώτιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: