Κύπελλο Ισπανίας: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα με πρόκριση «θρίλερ» στην παράταση (3-0) επί της Σεβίλλης

Κοινοποίηση:
barcelona-panigiriko-kypello

Επική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας πήρε η Μπαρτσελόνα επί της Σεβίλλης.

Οι Καταλανοί καλούνταν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 από τον πρώτο ημιτελικό και κατάφεραν στις καθυστερήσεις να στείλουν το ματς στην παράταση και από εκεί να πάρουν το πρώτο από τα δύο εισιτήρια στον τελικό.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα καθώς η Σεβίλλη δεν προσπάθησε να παίξει επιθετικά. Μόλις στο 15’ ο Ντεμπελέ έκανε το 1-0 και έβαλε «φωτιά» στην αναμέτρηση. Η Σεβίλλη αμύνθηκε και στην μοναδική ευκαιρία που είχε να σκοράρει, ο Οκάμπος αστόχησε από το σημείο του πέναλτι στο 73’. Η μπάλα τους τιμώρησε, με τον Πικέ με κεφαλιά να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ η Σεβίλλη δύο λεπτά πριν είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φερνάντο.

Ετσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση όπου ο Μπρέθγουεϊτ στο 95’ έκανε το 3-0 ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Η Σεβίλλη τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκε και ο Ντε Γιονγκ, με τους Σεβιγιάνους να έχουν πολλά νεύρα μετά το δεύτερο γκολ της Μπαρτσελόνα και να γίνεται σκληρό παιχνίδι.

Πλέον, περιμένει μία εκ των Λεβάντε και Μπιλμπάο (1-1 το πρώτο τους παιχνίδι) που θα παίξουν σήμερα στην δική τους ρεβάνς για το δεύτερο εισιτήριο. Για την Μπαρτσελόνα αυτός θα είναι ο 42ος τελικός στην ιστορία της. Ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει στην Σεβίλλη στις 17 Απριλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: