Κόλαση στα χέρια «πατριού» – Φυλάκιση 20 χρόνων στον εραστή της μητέρας

Κοινοποίηση:
kakopoihsh-1

Έρμαιο στις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του συντρόφου της μητέρας της από την τρυφερή ηλικία των εφτά ετών κατέστη κοριτσάκι, η οποία φοβόταν να μιλήσει στην ίδια της μάνα για το μαρτύριό της. Ο Γολγοθάς της ανήλικης άρχισε από τον Αύγουστο του 2013 όταν ήταν επτά χρόνων και τέλειωσε με την καταγγελία του βιαστή τον Ιανουάριο του 2015.

Oπως αναφέρει ο “Πολίτης”, η μικρή βρισκόταν υπό τη σεξουαλική κακοποίηση του εραστή της μητέρας της, η οποία του είχε αδυναμία και έτσι φοβόταν να αποκαλύψει στη μητέρα της τους επανειλημμένους βιασμού της. Τελικά τόλμησε και το ανέφερε στη γιαγιά της, οπότε έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και ο «πατριός» συνελήφθη και καταδικάστηκε από το Κακουργιοδικείο σε φυλάκιση 20 χρόνων. Ο καταδικασθείς προσέφυγε στο Εφετείο, υποστηρίζοντας ότι η όλη υπόθεση ήταν σκευωρία την οποία είχε υποκινήσει η γιαγιά και μητέρα της συντρόφου του, για να ματαιώσει τον επικείμενο γάμο του εφεσείοντα με τη μητέρα του θύματος. Η γιαγιά, σύμφωνα με τον εφεσείοντα, δεν ήθελε αυτό το γάμο, γιατί νόμιζε ότι η κόρη και η εγγονή της θα μεταναστεύσουν μαζί με τον σύζυγο και «πατριό».

Το Εφετείο με σύνθεση του δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτο (πρόεδρο του Ανωτάτου) Αντώνη Λιάτσο και Τεύκρο Οικονόμου απέρριψαν ομόφωνα την έφεση, παρά το γεγονός ότι το πρωτόδικο δικαστήριο θεώρησε ως ενισχυτική μαρτυρία, μαρτυρία που δεν ήταν τέτοια. Όμως, το σφάλμα αυτό -υπογράμμισαν οι τρεις δικαστές- δεν οδηγεί κατ’ ανάγκην σε ακύρωση της καταδίκης. Όσον αφορά την καθυστέρηση και την επιλογή του θύματος να μιλήσει για τα επίδικα αδικήματα πρώτα στη γιαγιά αντί στη μητέρα, το Εφετείο υιοθέτησε τη θέση του Κακουργιοδικείου ότι ήταν φυσιολογικό να μιλήσει στη γιαγιά και όχι στη μητέρα, γιατί η τελευταία μέχρι τη μέρα της ακρόασης της υπόθεσης δεν είχε ακόμη αποδεχθεί το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης της κόρης της από τους ερωτικούς της συντρόφους.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο προηγούμενος ερωτικός σύντροφος της μητέρας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική εκμετάλλευση της μικρής μεταξύ 2011 και 2013, όμως το Κακουργιοδικείο τον αθώωσε, αφού η μαρτυρία της παραπονούμενης κρίθηκε αδύνατη. Αυτό, σύμφωνα με το Εφετείο, ίσως να οφείλεται στο μεγάλο χρονικό διάστημα που είχε παρέλθει, όπως και στο γεγονός ότι η παραπονούμενη ήταν πιο μικρή σε ηλικία. Επίσης, η ανήλικη δεν είχε πει τίποτε στη γιαγιά της για τον πρώτο εραστή της μητέρας της.

Στην απορριπτική απόφασήτου, το Εφετείο επεσήμανε πως η παραπονούμενη μίλησε στη γιαγιά, γιατί η μητέρα αντιδρούσε κατά τρόπο ακραίο, ενώ το Κακουργιοδικείο παρατήρησε πως η παραπονούμενη δεν είχε αποκαλύψει τις παρενοχλήσεις που υπέστη σε όλη τους την έκταση, φοβούμενη την αντίδραση της μητέρας της, αλλά και τις απειλές του εφεσείοντα ο οποίος της είχε πει ότι θα έκανε κακό στη μητέρα της, αν έλεγε οτιδήποτε σχετικά με τα αδικήματα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η μαρτυρία της μητέρας στο Κακουργιοδικείο απορρίφθηκε για τον λόγο ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον εφεσείοντα στον οποίο είχε μεγάλη αδυναμία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: