Κόβει νεοταξικούς πισινούς ο Τραμπ: «Επιβληθείτε για να μην σας πατήσουν»

Κοινοποίηση:
EKTAKTO

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τη στάση που κρατούν οι Αμερικανοί κυβερνήτες στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τη Δευτέρα, λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να υιοθετήσουν σκληρότερη στάση, καθώς η τωρινή απάντησή τους τούς κάνει να φαίνονται αδύναμοι, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ.

«Πρέπει να επιβάλεστε, εάν δεν επιβάλεστε, χάνετε τον χρόνο σας. Θα σας πατήσουν, θα φαίνεστε σαν βλάκες. Πρέπει να επιβληθείτε», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που επικαλέστηκε την ηχογράφηση της κλήσης.

Εντούτοις, την ίδια ημέρα, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, κινήθηκε σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από την προτροπή του Αμερικανού προέδρου, ζητώντας να απαγορευτεί σε εθνικό επίπεδο η χρήση της υπερβολικής βίας και της μεθόδου του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν μετά τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

«Δεν αρκεί να λέμε «είμαι θυμωμένος, είμαι απογοητευμένος»», είπε χαρακτηριστικά ο Κουόμο κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην πολιτεία του. «Οι διαδηλωτές επισημαίνουν κάτι. Αλλά πρέπει να προσθέσουμε σ’ αυτό μια θετική μεταρρυθμιστική ατζέντα», τόνισε σχετικά με τις εξελίξεις που πυροδότησε ο τραγικός θάνατος του 46χρονου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: