Κυψέλη: Επίθεση με μαχαίρι σε μαθητές γυμνασίου – Τους λήστεψαν δίπλα στο σχολείο

Κοινοποίηση:
ΜΑΧΑΙΡΙ

Την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας ζητά με επιστολή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το 72ο Γυμνάσιο Αθηνών μετά από επίθεση δυο ατόμων με μαχαίρι σε μαθητές του σχολείου, χθες το μεσημέρι.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στην επιστολή του αναφέρει ότι δυο άτομα με μαχαίρια επιτέθηκαν και λήστεψαν δυο μαθητές στην οδό Αμερίου στην Άνω Κυψέλη, πολύ κοντά στο σχολείο.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι στην περιοχή δρουν συμμορίες και τα φαινόμενα βίας είναι σχεδόν καθημερινά με κίνδυνο τη ζωή των μαθητών. Παράλληλα, ζητούν την άμεση αστυνόμευση της περιοχής με ομάδες ΔΙΑΣ για την προστασία των παιδιών.

281135790_162227749600825_2583723125392253760_n

Η μητέρα του μαθητή ο οποίος δέχθηκε την επίθεση μαζί με έναν φίλο του, σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε για το περιστατικό το οποίο συνέβη χθες: «Σήμερα (χθες) το μεσημέρι στις 2:15, επιτέθηκαν με μαχαίρι, στον γιο μου 14 χρονών και στον φίλο του, που γυρνούσαν από το 72 γυμνάσιο, στην Άνω Κυψέλη. Δυο άτομα με μαύρες φόρμες και καπέλα και του αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα. Γράφω το μήνυμα αυτό για να προσέχουν οι γονείς και τα παιδιά. Επίσης αν κάποιος είδε κάτι, σας παρακαλώ ενημερώστε με».

Στιγμιοτυπο_οθονης_2022-05-20_083113

Σε σχόλιο της παραπάνω ανάρτησης της μητέρας του θύματος μια άλλη γυναίκα ανέφερε: «Το ίδιο ακριβώς έγινε πριν από 3 εβδομάδες κοντά στην Πανόρμου. Το παιδί (γυρνούσε από το σχολείο) αντέδρασε και το μαχαίρωσαν, ελαφρά ευτυχώς, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, και από τις περιγραφές του, τους βρήκαν σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά παιχνίδια με το κινητό που έκλεψαν πάνω τους. Ήταν ανήλικοι οι δράστες και μετά από 2 μέρες τους άφησαν ελεύθερους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: