Κριτική και επίκαιρη ερώτηση από τον Γιάνη Βαρουφάκη για την αστυνομική βία στην Νέα Σμύρνη

Κοινοποίηση:
Γιάνης Βαρουφάκης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με αφορμή το περιστατικό αστυνομικής βίας στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Ο κ. Βαρουφάκης μιλά για έξαρση αστυνομικής βίας, αναφέρεται σε προηγούμενες θητείες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και αναφέρει προς τον πρωθυπουργό «Συνειδητοποιείτε ότι αγνοώντας το βεβαρημένο πολιτικό μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη, η απόφασή σας να τον διορίσετε ξανά Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό, καθώς και η διατήρησή του στη θέση αυτή μετά τα τελευταία γεγονότα, σηματοδοτεί συνειδητή πολιτική επιλογή παραβίασης βασικών ανθρωπίνων και ηθικών αρχών – η οποία σήμερα αποδεικνύεται με την έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας σε όλη την Επικράτεια;».

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του γγ του ΜεΡΑ25 έχει ως εξής:

«Θέμα: Έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βίας
Η έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας που παρατηρούμε σε όλη την επικράτεια με αναγκάζει να ρωτήσω τον κ. Πρωθυπουργό:

1. Δεδομένου ότι την πολιτική και ηθική ευθύνη για τη δράση της αστυνομίας φέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σας ρωτώ ευθέως αν είστε γνώστης της υπόθεσης διασυρμού, με χρήση αστυνομικής βίας, των οροθετικών γυναικών την Άνοιξη του 2012 με εντολή και πολιτική-ηθική ευθύνη του κ. Χρυσοχοΐδη.

2. Εσείς, προσωπικά ως σημερινός Πρωθυπουργός, θεωρείτε πως εκείνος ο διασυρμός του 2012 ήταν σύννομος και ηθικά αποδεκτός;

3. Συνειδητοποιείτε ότι αγνοώντας το βεβαρημένο πολιτικό μητρώο του κ. Χρυσοχοΐδη, η απόφασή σας να τον διορίσετε ξανά Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικό, καθώς και η διατήρησή του στη θέση αυτή μετά τα τελευταία γεγονότα, σηματοδοτεί συνειδητή πολιτική επιλογή παραβίασης βασικών ανθρωπίνων και ηθικών αρχών – η οποία σήμερα αποδεικνύεται με την έξαρση φαινομένων αστυνομικής βίας σε όλη την Επικράτεια;

4. Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε επιλέξει συνειδητά τη χρήση αστυνομικής βίας ώστε να διχάσετε την κοινωνία σε μια περίοδο που σειρά προκλήσεων απαιτούν μέγιστη συνεννόηση μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών καθώς και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. αρλούμπας το ανάγνωσμα μια ζωή ο Γιάνης!!!

  2. Αντε ρε παρατα μας, φανφαρα!!!!!! Για την εξαρση της βιας και του μπαχαλου που γινοταν στα Εχαρχεια και οχι μονο επι τεσσερα χρονια, ησουν μουγγος, δεν ελεγες κουβεντα, ουτε για την Μαρφιν ουτε τιποτα, αλλα υπηρξαν γιδοπροβατα που σε εστειλαν στην Βουλη!!!!!!! Θα την δεις ξανα με το τηλεσκοπιο!!!!!!!

Comments are closed.