17/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Κρεσέντο των πατριωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη! Φύλλο και φτερό έκανε την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας στο BBC (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Το πρόσφατο πατριωτικό τσουνάμι της Ευρώπης άρχισε πλέον να έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την εγκαθίδρυση των «ανοιχτών συνόρων» της ΕΕ, καθώς οι πατριωτικές κυβερνήσεις αντιτίθενται στην παράνομη μαζική μετανάστευση επιζητώντας να χαλιναγωγήσουν και να αντισταθούν στην εισροή κυρίως μεταναστών.

Η Ευρώπη συγκλονίζεται ειδικά μετά την κίνηση από τον νέο υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, Matteo Salvini, που έκλεισε τα ιταλικά λιμάνι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που μεταφέρουν μετανάστες στη χώρα. Η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας υποστήριξε αυτή την κίνηση, καταδικάζοντας και την «υποκριτική» στάση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και άλλων ηγετών της ΕΕ.

Καταγράφοντας τέλεια το σημερινό ρήγμα ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον ψευτοπροοδευτισμό στην Ευρώπη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Péter Szijjártó μίλησε στο BBC και στην Emily Maitlis τη Δευτέρα προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί η χώρα του αντιτίθεται σε μια πολιτική ανοικτών συνόρων.

«Η τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να μεταφραστεί πολύ εύκολα ως πρόσκληση στο μυαλό εκείνων των ανθρώπων που μπορούν εύκολα να αποφασίσουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη» είπε ο Péter Szijjártó

Όταν η Μαϊτλς εξέτασε τη νομοθεσία της Ουγγαρίας που προσανατολίζεται στην γνωστή εκστρατεία «Stop Soros» που εισήχθη τον Ιανουάριο, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «υπάρχουν οργανώσεις που βοηθούν τους ανθρώπους να ζητούν άσυλο, ακόμη και αν δεν έχουν νομική βάση γι ‘αυτό … και πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

Με την απάντηση του Szijjártó, η Maitlis επιχείρησε να υποστηρίξει ότι οποιοσδήποτε φτάνει στην Ουγγαρία έχει το δικαίωμα να ζητήσει άσυλο και να ακούσει το ουγγρικό κράτος την υπόθεσή του, αλλά ο Ούγγρος υπουργός την αποστόμωσε:

«Από το νότο η Ουγγαρία περιβάλλεται από ειρηνικές χώρες και έτσι όσοι παραβιάζουν τα σύνορά μας προέρχονται από ειρηνικές χώρες όπως η Σερβία και η Κροατία και δεν υπάρχει σημείο αναφοράς σε κανέναν διεθνή κανονισμό γιατί πρέπει να επιτρέπεται ή να βοηθάται η παραβίαση σε ένα σύνορο μεταξύ δύο ειρηνικών χωρών. »

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι μια μαζική παράνομη εισροή που έρχεται από το νότο προς εμάς, θέλουμε να διατηρήσουμε την Ουγγαρία ουγγρική χώρα και δεν νομίζουμε εξ ορισμού ότι η πολυπολιτισμικότητα είναι καλή … Αν το νομίζετε εσεις, αν οι άνθρωποι σε αυτή η χώρα το σκεφτονται, το σεβόμαστε αυτό, αλλά παρακαλώ μην ασκείτε πίεση σε μας «.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: