Κρήτη: Πήγαν να τον συλλάβουν και τους πυροβόλησε

Κοινοποίηση:
Αστυνομικό

Ένοχος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης -και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας όπως πρωτόδικα – κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο δυτ. Κρήτης στα Χανιά, ένας 25χρονος που πυροβόλησε εναντίον των θηροφυλάκων που τον συνέλαβαν να κυνηγάει παράνομα, στο Λαφονήσι, αργά το βράδυ της 25ης Απριλίου 2019.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, από το περιστατικό ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν οι θηροφύλακες, ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως έστρεψε την καραμπίνα και πυροβόλησε προς το μέρος τους πάνω στον πανικό του όταν είδε τον προβολέα και χωρίς να αντιληφθεί ότι ήταν θηροφύλακες.


Ο 25χρονος καταδικάστηκε ακόμα για οπλοχρησία αλλά και παράνομη οπλοφορία γιατί παρότι είχε άδεια για την καραμπίνα την έφερε σε περιοχή που απαγορευόταν η θήρα όπως και για το αδίκημα της αντίστασης κατά την σύλληψή του.

«Πυροβόλησε αδιακρίτως προς τη μεριά των θηροφυλάκων αλλά προς το έδαφος. Προφανώς τρόμαξε και ήθελε να αποφύγει τη σύλληψη και πάνω στον πανικό του δεν είχε σκοπό να σκοτώσει», υποστήριξε η εισαγγελέας στην πρότασή της σημειώνοντας πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

«Συγνώμη γι’ αυτό που περάσανε δεν είχα σκοπό να κάνω κακό σε κανένα. Είχα βγει μήπως πιάσω κανένα λαγό. Όταν είδα τα φώτα πανικοβλήθηκα, το μυαλό μου πήγε στο κακό. Πυροβόλησα στον αέρα. Όλα έγιναν αστραπιαία», σημείωσε ο 25χρονος στην απολογία του, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βιου και της μετεφηβικής ηλικίας και του απορρίφθηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Από τη μεριά του ο ένας εκ των θηροφυλάκων, σε βάρος του οποίου στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία τόνισε ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε προς το μέρος του και κάτω και ότι θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί αν όχι σκοτωθεί αν δεν έπεφτε για αποφύγει τη βολή.

Το συμβάν
Σε ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Ομοσπονδία τότε, είχε επισημάνει τα εξής :

«Τις βραδινές ώρες της 25ης Απριλίου 2019, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΠΕ Χανίων περιπολούσαν στην περιοχή του Ελαφονησίου, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς τις 2 προηγούμενες είχαν εντοπίσει δύο άτομα να κινούνται ύποπτα, με χρήση προβολέων και να επιστρέφουν σε ένα συγκεκριμένο σπίτι.

Την τρίτη μέρα βγήκαν από το ίδιο σπίτι πάλι 2 άτομα – προφανώς τα ίδια – με προβολείς. Οι Θηροφύλακες τα παρακολούθησαν διακριτικά από απόσταση και μετά από κάποια ώρα ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Οι Θηροφύλακες έστησαν ενέδρα και αιφνιδίασαν το ένα άτομο, που έφερε το όπλο, δηλώνοντας την ιδιότητα τους. Τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει, έστρεψε το όπλο κατά των Θηροφυλάκων και πυροβόλησε εναντίον τους 2 φορές από λίγα μέτρα.

Ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος, αν και ο ένας που βρίσκονταν πιο κοντά κινδύνεψε σοβαρά, αλλά αντέδρασε άμεσα πέφτοντας στο έδαφος. Στη συνέχεια το οπλισμένο άτομο τράπηκε σε φυγή, αλλά οι Θηροφύλακες κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, αφού όμως πρώτα αντιστάθηκε σθεναρά. Τον συλληφθέντα τον οδήγησαν στο ΑΤ Κισσάμου όπου κρατήθηκε και υπέβαλαν μήνυση εναντίον του για όλες τις αξιόποινες πράξεις που διέπραξε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: