Κρήτη: Ξύπνησε από το χειρουργείο και πάγωσαν όλοι – Ένοχος κρίθηκε ο γιατρός της!

Κοινοποίηση:
1

Η εγχείρηση πίστευε ότι θα της λύσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά…

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε ο γιατρός που αντιμετώπιζε την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια, για την περίπτωση 42χρονης μητέρας, η οποία μετά από επέμβαση στο ΠΑΓΝΗ έμεινε ανάπηρη.

Πρωτόδικα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε καταδικάσει τον γιατρό σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, αναγνωρίζοντας του επιπλέον το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη.
Η 42χρονη λόγω ενός γιγαντιαίου αποτιτανωμένου δίσκου που «έπνιγε» το νωτιαίο μυελό στην θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, έπρεπε επειγόντως να υποβληθεί σε επέμβαση. Η επέμβαση έγινε, όμως η γυναίκα τελικά καθηλώθηκε σε αναπηρικό καρότσι λόγω κινητικής και αισθητικής παραπληγίας κάτω άκρων.

Αυτό που υποστηρίχθηκε εξ αρχής από την πλευρά της 42χρονης είναι ότι για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου πολύ δύσκολου περιστατικού θα έπρεπε να επιλεγεί, ως η πλέον ενδεδειγμένη, η μέθοδος της εμπρόσθιας προσπέλασης, η οποία είναι πιο επώδυνη αλλά θεωρείται ασφαλέστερη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι συνήγοροι υπεράσπισης του γιατρού, δήλωσαν ότι ο εντολέας τους έπραξε σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία και επιστήμη. Πλέον αναμένουν να μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης και αναλόγως θα κρίνουν αν θα ασκήσουν αναίρεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: